China haalt Japan in

Afgelopen maand exporteerden Chinese automobielbouwers 376.000 auto’s, dat is 1,7 keer zoveel als dezelfde maand vorig jaar, zo meldt China Daily. In de eerste vier maanden van 2023 gingen er 1,37 miljoen Chinese auto’s naar het buitenland, een toename van ruim 89 procent ten opzichte van vorig jaar. 348.000 daarvan waren geëlektrificeerd, blijkt uit de cijfers van China Association of Automobile Manufacturers.
De brancheorganisatie heeft verder becijferd dat in het eerste kwartaal van 2023 1,07 miljoen Chinese auto’s werden geëxporteerd, tegenover 954.000 Japanse auto’s, waarmee China – in elk geval over die periode – Japan als nummer 1 voorbij is gestreefd.
De Chinese auto’s gingen vooral naar Zuidoost-Azië, Zuid-Amerika, het Midden Oosten en natuurlijk Europa. Topman Xu Haidong van China Association of Automobile Manufacturers maakt daarbij de kanttekening dat het de bedoeling is om in de toekomst de exportlanden meer te betrekken bij de productie de toeleverantie daarvan van Chinese auto’s.

Lees hier het gehele bericht