adidas dropt nieuwe Man United-collectie uit jaren ’88-’90

Manchester United keert terug naar de gloriedagen van de voetbalseizoenen 1988 tot 1990 met de onthulling van hun nieuwe adidas Originals-collectie. Items die doordrenkt zijn met nostalgische vibes.
Manchester United x adidas Originals
De collectie is geïnspireerd op de voetbalshirts, de kleding van spelers op de bank en de outfits van de fans op de tribune. Je vindt hoodies, T-shirts en een jack terug, maar het pronkstuk? Het derde tenue.
Foto: adidas
Klassiek jasje
Het klassieke tenue belooft een absoluut hebbeding te worden. De iconische blauwe stof met een MUFU-patroon dat door de strepen loopt is een directe knipoog naar het Manchester United-shirt uit 1988. Om trouw te blijven aan het origineel, zijn de clubsponsor, het adidas-klaverblad en het clubwapen subtiel verwerkt op de borst. Het shirt met geribbelde kraag komt natuurlijk met bijpassende shorts.
Ook een vleugje eigentijdse ontwerpinnovatie kan niet ontbreken. Zo heeft Manchester United x Adidas Originals ook het iconische jack van coach Alex Ferguson opnieuw uitgevonden, waardoor het een echt statement-item is geworden. Het jack heeft een strak silhouet en een langwerpige trechterhals, en is zorgvuldig samengesteld met een zwart-rode kleurblokkering.
Foto: adidas
Campagne video
De collectie is in de wereld gezet met de campagne “This Kind of Love”. Hierin worden clublegendes Denis Irwin, Lee Sharpe en Albert Morgan geëerd, terwijl Ferguson zelf vanuit de fanbus verschijnt die versierd is met de woorden Always on Time – Fergie Time.
Naast de campagne slaat Manchester United de handen ineen met Venice Beach FC om de collectie te presenteren in een lookbook. Check het zelf maar:

View this post on Instagram

A post shared by Manchester United (@manchesterunited)

Het bericht adidas dropt <strong>nieuwe Man United-collectie</strong> uit jaren ’88-’90 verscheen eerst op M A N I F Y.

Lees hier het gehele bericht