De nieuwe alfa romeo Junior

By Rob

Alfa Romeo heeft onlangs zijn nieuwste model, de Alfa Romeo Junior, geïntroduceerd. Dit voertuig markeert de eerste stap van het merk in de markt van elektrische voertuigen. Oorspronkelijk bekend als de Milano, is de naam van het voertuig veranderd naar Junior vanwege politieke druk en juridische kwesties, aangezien de naam Milano controversieel was door de productie van de auto buiten Italië.

De Alfa Romeo Junior is beschikbaar in zowel hybride als volledig elektrische versies. De elektrische modellen omvatten de basis Elettrica met 154 pk en de krachtigere Elettrica Veloce met 237 pk, die is uitgerust met snellere stuurinrichting, stuggere vering en verbeterde remmen. Het voertuig is voorzien van een 54kWh batterij die snelladen ondersteunt, waardoor een lading van 10-80% in minder dan 30 minuten mogelijk is. Het instapmodel elektrisch biedt een bereik van maximaal 255 mijl.

Qua stijl zet de Junior de traditie van Alfa Romeo voort met sportieve en opvallende ontwerpen, met kenmerken zoals een onderscheidende grille en strakke lijnen die het sportieve karakter benadrukken. Het interieur omvat moderne voorzieningen zoals dubbele 10,25-inch schermen, een sportief driespaaks stuurwiel en luchtroosters gemodelleerd naar Alfa’s klaverbladinsignes.

De Junior maakt deel uit van Alfa Romeo’s ambitieuze “van nul naar nul”-missie, met als doel de overgang van geen elektrische voertuigen naar een volledig emissievrije line-up tegen 2027. Dit nieuwe model vertegenwoordigt een belangrijke stap in die richting en combineert de rijke erfgoed van het merk met moderne elektrische technologie.

Bekijken op Alfa Romeo website