Max Verstappen woest na ‘rampzalige’ virtuele Le Mans

Max Verstappen deed afgelopen weekend met Team Redline mee aan de virtuele 24 uur van Le Mans. De simrace was de laatste race in het e-sports-kampioenschap ‘Le Mans Virtual Series’ en het team van Verstappen maakte kans op de titel. Het won eerder in deze serie al de 4 uur van Monza, werd tweede in de 6 uur van Spa en derde in de 8 uur van Bahrein. Tijdens de 24 uur van Le Mans ging het echter meermaals mis, toen de verbinding verbroken werd. Het team van Verstappen werd daarom uiteindelijk uit de race gezet. Het probleem zat ‘m niet in een slechte verbinding aan de kant van Verstappen en zijn collega-coureurs, maar bij de servers van de Virtual Le Mans Series.
Verstappen neemt doorgaans geen blad voor de mond en deed dat ook nu niet. De Nederlander was woest over de gang van zaken. “Dit was een schande voor de simrace-gemeenschap en alle grote merken en coureurs die meededen.” Verstappen en zijn collega’s hebben zich volgens hem vijf maanden voorbereid, waarvan twee maanden voor deze race. “En dan krijg je dit. Dit was rampzalig.” Volgens de 25-jarige coureur was dit de druppel, eerder ging het ook al fout. “Ik doe nooit meer mee en dat ligt aan jullie (de organisatie, red.) incompetentie. Ik hoop dat veel mensen mijn voorbeeld zullen volgen en dat we ergens anders iets moois op kunnen bouwen. Alle teams en coureurs verdienen dat.”
De Red Bull-coureur liet in een video nog weten dat hij het programma rFactor, waarmee geracet werd, van zijn computer verwijdert. “Scheelt me weer wat ruimte op m’n PC. Hopelijk de-installeert iedereen het spel.” Het is een nogal heftig statement richting de organisatie van de virtuele serie, maar op sociale media krijgt Verstappen veel bijval. In maart kan de Nederlander gelukkig weer aan de slag in de Formule 1, waar dit soort problemen niet op de loer liggen. 5 maart is in Bahrein de eerste GP van het nieuwe seizoen.

Lees hier het gehele bericht