Deze landen in Europa krijgen een maximumsnelheid van 150 km/u

Scheuren over de A2 tussen Amsterdam en Den Bosch in slechts een halfuurtje? Klinkt als een droom, toch? Helaas moeten we in Nederland nog even dromen, want een maximumsnelheid van 150 km/u zit er voorlopig niet in. Maar laten we eens kijken naar onze Europese buren, want daar gebeuren interessante dingen op het gebied van snelheidslimieten.

InhoudsopgaveItalië het nieuwe Duitsland?Valt of staat met transport ministerOok in Tsjechië straks 150 km/uBulgarije en Polen is het 140 km/uNederland blijft 100 km/u

Italië het nieuwe Duitsland?

In Italië is er al ruim tien jaar geleden een wet aangenomen die een maximumsnelheid van 150 km/u mogelijk maakt op snelwegen met drie rijstroken, een vluchtstrook én een trajectcontrole. Maar tot op heden hebben we nog geen enkele snelweg in Italië gezien waar die hogere maximumsnelheid is ingevoerd. Gelukkig lijkt er nu verandering op komst te zijn. Volgens het Italiaanse Newsauto heeft de transportminister van Italië plannen om de snelheid daadwerkelijk te verhogen. Eindelijk!

Valt of staat met transport minister

De minister is ervan overtuigd dat de snelwegen veilig genoeg zijn voor een hogere snelheid. Het merendeel van de ongelukken gebeurt namelijk op andere wegen dan de snelweg. Ongeveer 1.550 kilometer van de in totaal 7.000 kilometer snelweg zou in aanmerking komen voor de verhoging. Helaas is het nog niet bekend wanneer en op welke snelwegen deze nieuwe maximumsnelheid van kracht wordt.

Ook in Tsjechië straks 150 km/u

Maar laten we ook eens naar Tsjechië kijken, waar er al groen licht is gegeven voor een nieuwe maximumsnelheid van 150 km/u. Het Praagse Huis van Afgevaardigden heeft unaniem ingestemd met de verhoging.

Er is echter een kleine kanttekening: je mag alleen op nieuwe of vernieuwde snelwegen met zes rijstroken de 150 km/u aantikken. Momenteel geldt de hogere snelheidslimiet nog maar op een totaal van 50 kilometer snelweg, maar als de president akkoord gaat, wordt dit vanaf 1 januari 2024 uitgebreid.

Bulgarije en Polen is het 140 km/u

Denk je nu: “Hé, ik wil ook wel wat harder kunnen rijden!”? Dan hebben we goed nieuws voor je. In Bulgarije en Polen zijn er bepaalde trajecten waar je maar liefst 140 km/u mag rijden. Dat is net iets sneller dan de meeste Europese landen toestaan.

En wist je dat Duitsland niet het enige land in Europa is waar geen maximumsnelheid geldt? Het is dus mogelijk om ook buiten onze landsgrenzen het gaspedaal wat verder in te trappen.

Nederland blijft 100 km/u

Hoewel Nederland nog even geduld moet hebben voordat we met hoge snelheden over de snelwegen kunnen razen, kunnen we wel inspiratie halen uit onze Italiaanse en Tsjechische buren. Wie weet worden de Nederlandse wegen in de toekomst ook een stukje spannender en sneller. Tot die tijd moeten we het doen met de bestaande snelheidslimieten, maar laten we vooral veilig blijven rijden en genieten van de rit.

Benieuwd naar de snelste auto ter wereld?
<p>The post Deze landen in Europa krijgen een maximumsnelheid van 150 km/u first appeared on BallsOnly.</p>

Lees hier het gehele bericht