Hier vind je de laatste originele Defenders, maar dan vlamnieuw en getuned

In 2015 maakte het Britse Jaguar Land Rover bekend dat ze zouden stoppen met de productie van een van haar meest iconische modellen ooit: de Land Rover Defender.
De vernieuwde veiligheids- en emissienormen deden de productie van de Defender uiteindelijk de das om. Maar goed, je weet wat ze zeggen: de een zijn dood, is de ander zijn brood.
Defenders van Charles Fawcett gaan als warme broodjes over de toonbank
En als we kijken naar Charles Fawcett dan kunnen we wel stellen dat er een gehele bakkerij is geopend na het verlies van de Defender. In 2015 zag deze ware visionair namelijk al de kansen in die het beëindigen van de productie met zich meebracht. Hij plaatste destijds dan ook een bestelling van maar liefst 7,5 miljoen om 240 exemplaren van de Defender binnen te slepen. Destijds scheurde de Land Rover Defender 110 XS voor 35.000 pond de Britse deuren uit.
Sindsdien is de auto alleen maar in waarde gestegen, en zeker door de aanpassingen die Charles met zijn bedrijf Twisted levert. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het aanpassen van Defenders en dat merk je terug aan de auto’s, maar ook aan het prijskaartje.

View this post on Instagram

A post shared by Twisted Automotive (@twisted_automotive)

Twisted bouwt Land Rover Defender om tot ware gems 
De aangepaste Defenders zijn namelijk te verkrijgen voor 135.000 pond, een kleine 100.000 pond meer dan de initiële verkoopprijs dus. Afijn, eerlijk is eerlijk, je krijgt er heel wat voor terug. De ‘Twisted Defender’ is namelijk behoorlijk zeldzaam, want in totaal zijn er namelijk maar 16 Land Rover Defenders 110 XS die Charles Fawcett met zijn bedrijf op de markt zal brengen.
En deze Twisted Defenders zijn zodanig omgebouwd, dat je superlatieven tekort komt. Denk bijvoorbeeld aan aangepaste ophangingen, remmen, wielen en banden, LED-verlichting, lederen interieur, verbeterde geluidsisolatie en ga zo maar door. Bovendien zijn er ook nog goedkopere, tweedehands Defenders beschikbaar die je zeker zullen bekoren. Aardige ondernemersactie, dus!

View this post on Instagram

A post shared by Twisted Automotive (@twisted_automotive)

View this post on Instagram

A post shared by Twisted Automotive (@twisted_automotive)

Het bericht Hier vind je de <strong>laatste originele Defenders,</strong> maar dan vlamnieuw en getuned verscheen eerst op M A N I F Y.

Lees hier het gehele bericht