Keyless Entry: op deze manier kan je auto niet gestolen worden

Keyless Entry zijn auto’s met een sleutelloze start zijn voertuigen die geen traditionele sleutel vereisen om te starten. In plaats daarvan gebruiken ze technologieën zoals sleutelloze toegangssystemen, afstandsbedieningen of smartphones om het voertuig te ontgrendelen en te starten. Ook het dievengilde heeft daar zo zijn trucjes ontdekt omdat te omzeilen. Daarom hebben wij hieronder allerlei goede tips voor jullie!

Wat zijn sleutelloze auto’s?

Sleutelloze auto’s zijn een innovatie in de automobielindustrie die de manier waarop we onze voertuigen ontgrendelen en starten, heeft veranderd. In plaats van een traditionele sleutel te gebruiken, maken deze voertuigen gebruik van geavanceerde technologieën zoals sleutelloze toegangssystemen, afstandsbedieningen of smartphones.

Dit maakt het gemakkelijker voor bestuurders om in en uit hun auto te stappen, omdat ze geen sleutel hoeven te gebruiken. Bovendien, deze systemen bieden vaak extra veiligheidsfuncties zoals het automatisch vergrendelen van de deuren en een alarm dat afgaat als iemand ongeoorloofd toegang probeert te krijgen tot het voertuig.

Sleutelloze auto’s zijn een stijgende trend in de automobielindustrie en worden steeds meer gebruikt in nieuwe voertuigen.

Hoe gaan dieven hiermee om?

Er zijn verschillende redenen waarom dieven blij kunnen zijn met sleutelloze auto’s. Een van de grootste redenen is dat deze voertuigen vaak minder beveiligd zijn tegen diefstal dan voertuigen met een traditionele sleutel. Omdat sleutelloze auto’s gebruik maken van technologieën zoals sleutelloze toegangssystemen, afstandsbedieningen of smartphones, zijn deze vaak vatbaarder voor technologische hackings dan voertuigen met een traditionele sleutel.

Daarnaast, als een dief eenmaal een sleutelloze afstandsbediening of smartphone heeft, kan hij of zij gemakkelijk toegang krijgen tot het voertuig en het starten zonder het alarm af te laten gaan. Veel moderne sleutelloze auto’s hebben geen fysieke sleutel nodig om de auto te starten, dus als een dieven eenmaal in de auto is, kan hij of zij gemakkelijk wegrijden.

Tenslotte, een aantal sleutelloze auto’s zijn kwetsbaar voor relay attacks, waarbij de dieven een apparaat gebruiken om het signaal van de sleutelloze afstandsbediening of smartphone te versterken zodat de auto kan worden ontgrendeld en gestart.

Wat kan je er tegen doen?

Er zijn verschillende manieren om ervoor te zorgen dat dieven geen gebruik kunnen maken van de keyless entrance van je auto. Hier zijn enkele van de meest effectieve methoden:

Investeren in een signal-blocking case of key fob guard: Deze houden de signalen van de sleutelloze afstandsbediening tegen, zodat een dief niet in staat is om het signaal te versterken en toegang te krijgen tot de auto.

Installeer een volumineus RFID-blokker in de auto: Deze blokkeren de signalen van de sleutelloze afstandsbediening en voorkomen dat een dief deze kan gebruiken om toegang te krijgen tot de auto.

Gebruik een sleutelhanger met een alarm: Dit is een kleine sleutelhanger die een alarm afgaat als iemand probeert de sleutelloze afstandsbediening te gebruiken zonder toestemming.

Gebruik een fysieke sleutel: Hoewel sommige auto’s geen fysieke sleutel nodig hebben, kunt u een fysieke sleutel gebruiken als uw auto er wel één heeft, en deze in de buurt van de auto bewaren.

Zet uw auto altijd op slot: zelfs als u gebruik maakt van een sleutelloze afstandsbediening, is het verstandig om uw auto altijd op slot te zetten wanneer u het niet gebruikt.

Gebruik een tracking app: sommige automerken bieden een app aan die u in staat stelt om de locatie van uw auto te volgen en deze op afstand te vergrendelen of ontgrendelen.

Zorg voor goede software updates: houd uw auto’s software up-to-date, zodat de fabrikant kwetsbaarheden in de software kan oplossen die misbruikt kunnen worden door dieven.

Houd er wel rekening mee dat geen enkele methode 100% veiligheid biedt en dat het altijd beter is om meerdere methoden te gebruiken voor een grotere bescherming tegen diefstal.

<p>The post Keyless Entry: op deze manier kan je auto niet gestolen worden first appeared on BallsOnly.</p>

Lees hier het gehele bericht