Sportief en goedkoop rijden? Check de BMW 4 occasion

Kijk je ook wel eens met enige jaloezie naar die sportieve snelle wagens? Ze zien er strak uit, en het geluid dat ze maken bij het optrekken is ongeëvenaard. Het is alleen jammer dat ze zo duur zijn. Maar waar een wil is, is een weg. Ook voor jou is het mogelijk om een BMW 4 te kopen. Wie zegt immers dat het verplicht is om voor een nieuw exemplaar te gaan? Occasions zijn er in overvloede. En dit zijn kwalitatief prima auto’s. In dit artikel lees je wat de mogelijkheden zijn en of het gunstig is om voor een occasion te kiezen.

Het grootste voordeel: de prijs

Verreweg de belangrijkste reden om voor een occasion te kiezen, is de prijs. Die ligt een stuk(je) lager dan bij nieuwe auto’s. Nu moet je er natuurlijk wel rekening mee houden dat er een verschil is tussen een occasion en occasion. Een auto van 25 jaar oud is net zo goed een occasion als een auto met bouwjaar 2021. Dat verschil zie je duidelijk terug in de prijs. Hoe jonger de auto en hoe minder kilometers, hoe hoger de prijs is.

Daar komt nog bij dat sportieve occasions altijd wat duurder zijn. Dit geldt ook voor de BMW M4 occasion. In het geval van de M4 is de reden dat de materialen lichter, en daarmee duurder zijn. Daarnaast beschikken sportieve auto’s over meer vermogen. De prijzen kunnen dan ook best schrikken zijn. Voor een jong model betaal je al snel meer dan een ton.

Zeer ruime keuze

Natuurlijk hoef je niet voor de jongste occasion te kiezen. Alleen al op het gebied van de BMW M4 is er ontzettend veel keuze. Daarnaast hebben Audi en Mercedes vergelijkbare auto’s op de markt. En ook die voertuigen zijn als occasion te vinden.

Van occasions zijn er simpelweg veel meer op de markt dan van nieuwe auto’s. Dat is ook niet meer dan logisch. Maar weinig mensen kopen een nieuwe auto en rijden daar vervolgens tientallen jaren mee. Het gevolg is dat het aanbod waar jij uit kunt kiezen iedere dag groter wordt.

Een week wachten of drie jaar?

Het is (helaas) geen grapje. Als je een nieuwe auto bestelt, moet je in het slechtste geval drie jaar wachten voordat je je eerste ritje kunt maken. Dit komt weliswaar slechts sporadisch voor, maar een jaar of een klein jaar levertijd is tegenwoordig echt niet vreemd. En dat is een flink nadeel van een nieuwe auto.

Voor occasions is dit gelukkig anders. Sterker nog, als je geluk hebt kun je je auto binnen een week ophalen. Dan hoeft er alleen nog een laatste check te worden gedaan. En de auto moet natuurlijk rijklaar worden gemaakt. Maar het is honderd procent zeker dat je veel eerder in je occasion kunt rijden dan wanneer je een BMW M4 nieuw bestelt.
<p>The post Sportief en goedkoop rijden? Check de BMW 4 occasion first appeared on BallsOnly.</p>

Lees hier het gehele bericht