Wat zijn de valkuilen van private lease?

Wil je graag in een nieuwe auto rijden, maar kun jij het je niet veroorloven om hem te kopen? Zet de auto dan niet direct uit je hoofd, want je kunt hem private leasen. Bij lease betaal je geen grote som in één keer, maar betaal je een vast bedrag per maand. Dit lijkt ideaal, maar private lease heeft ook een aantal valkuilen. Wij zetten de grootste hier voor je op een rijtje.

InhoudsopgaveJe zit voor langere tijd aan een contract vastExtra kosten als je meer rijdt dan afgesprokenAuto blijft eigendom van de leasemaatschappijBrandstof is niet bij de prijs inbegrepen

Je zit voor langere tijd aan een contract vast

Wie privé een auto wil leasen, sluit hier altijd een contract voor af. De meeste leasemaatschappijen werken met lange contracten voor private lease. Zo sluiten veel mensen een contact voor vijf of zes jaar af. Voordat jij je krabbel onder de overeenkomst zet, moet je weten dat zo’n lange looptijd een valkuil van private lease kan zijn. Bij de meeste leasemaatschappijen kun je namelijk niet makkelijk onder het contract uit.Sluit je een contract af voor vijf of zes jaar en raak je na twee jaar je baan kwijt? Verwacht dan niet dat je de overeenkomst maar zo op kunt zeggen. De meeste leasemaatschappijen houden je namelijk aan het contract. Er zijn overigens wel partijen die uitzonderingen maken voor specifieke situaties, zoals een scheiding of werkloosheid, maar dit is niet overal het geval. Reden genoeg om goed na te denken over de looptijd. Verdiep je bovendien in de voorwaarden voor wat betreft het opzeggen. Je voorkomt zo dat je voor verrassingen komt te staan als je vroegtijdig onder je leasecontract uit wilt. 

Extra kosten als je meer rijdt dan afgesproken

Bij het afsluiten van een leasecontract kies je niet alleen een looptijd, maar ook een kilometrage. De meeste leasemaatschappijen bieden bundels met verschillende kilometeraantallen aan. Kies niet lukraak een bundel uit, maar denk goed na over het gebruik van je auto. Als je er meer mee rijdt dan je bij het afsluiten hebt afgesproken, moet je aan het einde van het jaar mogelijk bijbetalen voor de extra kilometers die je met de auto gereden hebt.

Auto blijft eigendom van de leasemaatschappij

Sommige mensen denken dat zij zelf eigenaar zijn van de auto als het leasecontract ten einde is, maar dit is bij private lease niet het geval. Bij deze leasevorm blijft de leasemaatschappij namelijk altijd eigenaar van het voertuig. Vandaar dat je de auto in moet leveren als het contract is afgelopen. Kies je voor financial lease? Dan is de auto wel van jou. 

Brandstof is niet bij de prijs inbegrepen

Onderhoud, reparatie, een autoverzekering en wegenbelasting zijn bij de prijs van private lease inbegrepen. Brandstof is overigens niet bij de prijs inbegrepen en bij private lease elektrische auto betaal je zelf de stroomkosten voor het opladen van de accu. Wek je zelf stroom op? Dan kun je misschien ‘gratis’ rijden.
<p>The post Wat zijn de valkuilen van private lease? first appeared on BallsOnly.</p>

Lees hier het gehele bericht