Deze superster gaat pit(t)stops maken op Silverstone voor F1-film

Hollywoodsterren die hun stunts zelf doen is geen unicum. Vraag het maar onze geliefde Tom Cruise. En alhoewel dit nieuwtje ook over cruisen gaat, is het deze keer Brad Pitt die zelf G-krachten gaat trotseren.
Het is al een tijdje bekend dat de superster een grote rol gaat vertolken in een F1-film. En voor die rol duikt hij in de cockpit van een échte race-auto. Dat gaat hij doen op Silverstone, dus in principe gaat hij de Britse GP soldaat maken.
Brad Pitt in F1: acteur rijdt GP van Groot-BrittanniË
Dat het de Britse GP is, is niet heel weird. Niemand minder dan F1-legende Lewis Hamilton heeft ook een rol van betekenis gespeeld tijdens het produceren van deze film. Director Joseph Kosinski en producer Jerry Bruckheimer bevestigen dat stijlkameleon Pitt pit(t)stops gaat maken op Silverstone. Tenminste moderator Will Buxton vertelt dat in een interview: “That’s right. Brad Pitt driving an F1 car from Silverstone onwards.”

Smalste camera ooit
Om ervoor te zorgen dat het filmen van het racen zo realistisch mogelijk wordt, heeft het team ‘de smalste, beweegbare 6K-camera ooit ontworpen.’ Hierdoor word je als kijker als het ware in de cockpit(t) – oké, nu stoppen we – gezogen. In dezelfde categorie ‘zo realistisch mogelijk’ wordt de race-auto voor de film ontwikkeld in samenwerking met Mercedes en Lewis Hamilton. De zevenvoudig wereldkampioen adviseert het filmteam voor de verhaallijn en het script, waardoor we straks de meest accurate racefilm ooit krijgen te zien.

Brad Pitt will be driving an actual F1 car alongside the rest of the grid at Silverstone as part of the new movie that’s in production.
Directors Jerry Bruckheimer and Joseph Kosinski will enter an “11th team” to film on track for the rest of the season. pic.twitter.com/iAzkvYnV7C
— ESPN F1 (@ESPNF1) May 4, 2023

Het bericht Deze superster gaat pit(t)stops maken op <strong>Silverstone voor F1-film</strong> verscheen eerst op M A N I F Y.

Lees hier het gehele bericht