Collectors-item: eerste generatie iPhone verkocht voor $64.000

De nieuwe mobiele telefoons worden alsmaar duurder en duurder. Je tikt tegenwoordig maar liefst 2.000 euro neer voor de iPhone 15. Gekkenwerk. Maar die goede ouwe iPhone 1? Die is niet te kloppen als het op de prijs aankomt.
De OG iPhone stijgt in prijs 
De Gen 1 iPhone is tegenwoordig namelijk een soort collectors-item. Dat blijkt maar weer door het enorme prijskaartje waar het OG toestel tijdens de veiling van LCG Auctions voor ging: 63.356,40 dollar om precies te zijn. Over gekkenwerk gesproken. En voordat je nu in je lades gaat grabbelen naar al je oude toestellen hebben we minder nieuws: de reden dat dit juweel zo’n enorm bedrag heeft opgeleverd, is omdat het in de fabriek verzegeld is. Er zijn voor de rest heel veel oude iPhones te vinden, – die dus niet zeldzaam zijn – maar alleen een verzegelde eerste versie levert echt goud geld op.

Veilingmeesters waren al voorbereid op recordbedrag iPhone
Wij zagen deze prijs absoluut niet aankomen, maar bij de veilingmeesters zelf leken ze een recordbedrag al ingecalculeerd te hebben. LCG Auctions gaf namelijk aan dat ze zelf een opbrengst van zo’n 50.000 dollar hadden verwacht, daar zijn ze dus in ieder geval overheen gegaan. De verkoper zelf, een vrouw genaamd Karen Green, gaf aan dat ze het toestel in 2007 kreeg als cadeau. In al die tijd had ze de telefoon nooit uit de verpakking gehaald omdat ze zelf al een telefoon had gekocht. Dat cadeau blijkt dus 16 jaar later maar liefst bijna 64.000 dollar op te leveren. Een betere investering kunnen wij zo ook even niet noemen.

View this post on Instagram

A post shared by HIGHSNOBIETY (@highsnobiety)

Het bericht <strong>Collectors-item:</strong> eerste generatie iPhone verkocht voor $64.000 verscheen eerst op M A N I F Y.

Lees hier het gehele bericht