Extreme muggenplaag op komst!

De komende dagen staan ons warme en vochtige weersomstandigheden te wachten, wat ideaal is voor muggen. Weerplaza verwacht dan ook dat het aantal van deze hinderlijke insecten aanzienlijk zal toenemen.

InhoudsopgaveHet perfecte muggen seizoenMuggen eitjesActiviteiten nemen toe5 tips tegen muggen

Het perfecte muggen seizoen

Misschien ben je zelfs al gebeten door een mug, want afgelopen week was het perfect weer voor deze insecten. We beleefden namelijk de eerste officiële dag met een temperatuur van twintig graden. Tegelijkertijd viel er regelmatig regen.

Muggen eitjes

Door de regen blijft er water staan in emmers, op platte daken en op andere oppervlakken. Als dit water stilstaat en niet te diep is, is het ideaal voor muggen om er hun eitjes in te leggen.

Gezien het vochtige en warme weer dat de komende week aanhoudt, is de kans groot dat het aantal muggen aanzienlijk zal stijgen.

Activiteiten nemen toe

Het is normaal dat muggen rond deze tijd van het jaar actief worden. Het vervelendste moment moet nog komen, aangezien de muggenactiviteit meestal piekt in augustus. Om te voorkomen dat deze beestjes je huis binnendringen, adviseert Weerplaza om horrengaas te plaatsen voor ramen en deuren.

5 tips tegen muggen

Aangezien wij mannen absoluut niet zitten te wachten op rode bultjes die vreselijk jeuken willen we jullie graag 5 tips tegen muggen geven.

Houd ramen en deuren gesloten: Muggen kunnen gemakkelijk je huis binnendringen via open ramen en deuren. Zorg ervoor dat je deuren en ramen voorziet van horren om muggen buiten te houden. Als je toch een raam open wilt hebben, gebruik dan een muskietennet om de insecten buiten te houden.

Gebruik mugwerende middelen: Breng mugwerende middelen aan op je huid, vooral als je naar buiten gaat of ’s avonds actief bent. Gebruik producten met DEET, citronella of andere effectieve insectenwerende middelen die zijn goedgekeurd voor gebruik op de huid.

Verwijder stilstaand water: Muggen leggen eitjes in stilstaand water, dus het is belangrijk om stilstaand water in en rond je huis te vermijden. Zorg ervoor dat er geen plassen water achterblijven in bloempotten, emmers, regentonnen of andere voorwerpen die water kunnen vasthouden. Houd ook dakgoten schoon en zorg voor goede afwatering rondom je huis.

Gebruik horren en klamboes: Plaats horren voor alle ramen en deuren in je huis om muggen buiten te houden. Als je ’s nachts slaapt, gebruik dan een klamboe rond je bed om te voorkomen dat muggen je kunnen steken.

Houd je huis schoon: Muggen worden aangetrokken door geuren, dus zorg ervoor dat je huis schoon en opgeruimd is. Vermijd het achterlaten van voedselresten, lege drankjes of andere dingen die muggen kunnen aantrekken. Stof regelmatig af en zorg voor goede ventilatie in je huis.

<p>The post Extreme muggenplaag op komst! first appeared on BallsOnly.</p>

Lees hier het gehele bericht