Hoe krijg je schurft?

Schurft is een huidaandoening die veel ongemak kan veroorzaken, zoals jeuk en huiduitslag. Maar hoe krijg je nou precies schurft? En belangrijker, hoe kun je het voorkomen?

InhoudsopgaveWat is schurft?Hoe krijg je schurft?Preventie van schurftConclusie

Wat is schurft?

Schurft wordt veroorzaakt door de schurftmijt, een minuscuul beestje dat graaft in de bovenste laag van de huid en daar eitjes legt. Dit resulteert in jeukende rode bultjes en huiduitslag.

Hoe krijg je schurft?

Schurft wordt meestal overgedragen door direct huid-op-huid contact met iemand die besmet is. Dit kan gebeuren door bijvoorbeeld handen schudden, knuffelen of seksueel contact. Daarnaast kan schurft ook worden overgedragen via besmet beddengoed, kleding of handdoeken.

Preventie van schurft

Beperk direct contact: Vermijd direct huid-op-huid contact met personen die schurft hebben totdat ze zijn behandeld.

Reinig persoonlijke items: Was beddengoed, kleding en handdoeken op een hoge temperatuur als je denkt dat ze besmet zijn.

Informeer anderen: Als je schurft hebt, informeer dan nauwe contacten zodat zij zich ook kunnen laten controleren en behandelen indien nodig.

Conclusie

Schurft is een onaangename huidaandoening die door direct contact of via besmette spullen kan worden overgedragen. Door bewust te zijn van de risico’s en preventieve maatregelen te nemen, kun je de kans op besmetting aanzienlijk verminderen.

Disclaimer: De inhoud van deze blog is puur informatief en niet bedoeld als medisch advies. Als u gezondheids- of medische zorgen heeft, raden wij u dringend aan contact op te nemen met een gekwalificeerde zorgverlener.
<p>The post Hoe krijg je schurft? first appeared on BallsOnly.</p>

Lees hier het gehele bericht