Val binnen 2 minuten in slaap: het trucje dat zelfs militairen gebruiken!

Lig je ’s nachts maar te draaien in bed en staar je naar het plafond terwijl de uren voorbij tikken? Dan heb je waarschijnlijk moeite om in slaap te komen. Gelukkig is er een trucje dat veel militairen toepassen en waardoor ze binnen 2 minuten in slaap vallen!

InhoudsopgaveMilitaire slaapmethodeBinnen 2 minuten in slaap vallen: hoe doe je dat? ConcentratieOok je bovenlichaamDe benenHoofdGedachtes verzetten

Militaire slaapmethode

Militairen bij de luchtmacht krijgen vaak maar een paar uur slaap per nacht, en toch moeten ze scherp blijven als ze wakker zijn. Daarom is het essentieel om die spaarzame slaapuren goed te benutten en niet urenlang wakker te liggen.

De U.S. Navy Pre-Flight School heeft een wetenschappelijk onderbouwde methode ontwikkeld om in minder dan twee minuten in slaap te vallen, zelfs onder uitdagende omstandigheden zoals hitte, kou, herrie of een hard bed.

Binnen 2 minuten in slaap vallen: hoe doe je dat?

Sharon Ackman van Medium legt het uit: “Alles begint met een comfortabele houding. Hoewel we meestal niet klagen over ons vertrouwde bed, worden militairen getraind om zelfs rechtop zittend in slaap te kunnen vallen.

Concentratie

Begin door je te concentreren op je gezicht. Sluit je ogen en adem diep in en uit. Ontspan elke spier in je gezicht en vermijd fronsen of het dichtknijpen van je ogen. Adem uit en voel hoe je wangen, mond en tong ontspannen. Laat de spanning rond je ogen los en laat je ogen rusten in hun kassen. Zo geef je je lichaam het signaal dat het tijd is om te rusten.

Ook je bovenlichaam

Verschuif nu je aandacht naar je schouders en laat ze zo laag mogelijk zakken. Voel hoe de spanning in de achterkant van je nek verdwijnt. Adem diep in en adem langzaam uit, terwijl je alle spierspanning loslaat. Denk nu aan je armen en begin met je rechterarm als je rechtshandig bent, of je linkerarm als je linkshandig bent. Concentreer je op je biceps en laat alle spanning los.

Als dit niet meteen lukt, span de spier dan even aan en ontspan hem vervolgens volledig. Beweeg nu je onderarm aan dezelfde kant en laat deze dan helemaal ontspannen. Laat vervolgens je hand en vingers levenloos naast je been liggen. Herhaal dezelfde stappen met je andere arm.

De benen

Nu je bovenlichaam ontspannen en zwaar aanvoelt, is het tijd om je benen te ontspannen. Geef je rechterdij het signaal om zwaar te worden alsof er geen leven meer in zit. Doe hetzelfde met je rechterkuit en vervolgens met je enkel en voet. Voel hoe alles zwaar wordt en in de grond zakt. Herhaal dezelfde stappen met je linkerbeen.

Hoofd

Je lichaam is nu volledig ontspannen. De laatste stap is om je hoofd gedurende 10 seconden helemaal leeg te maken. Denk niet aan wat er die dag verkeerd is gegaan, hoe laat je moet opstaan, of wanneer je je lief moet bellen. Probeer je gedachten stil te houden door een vast beeld in je hoofd te houden. Stel je voor dat je op een heerlijk comfortabele stoel zit in een pikzwarte ruimte. Houd dat beeld vast gedurende 10 seconden.

Gedachtes verzetten

Werkt dit niet? Herhaal dan de woorden ‘niet nadenken’ keer op keer gedurende minstens 10 seconden. Dit zal alle andere gedachten verdrijven en voorkomen dat je afdwaalt. Zodra je fysiek volledig ontspannen bent en je je hoofd minstens 10 seconden leeg kunt houden, zul je in slaap vallen.

Probeer deze methode van militairen uit en geniet van een goede nachtrust!
<p>The post Val binnen 2 minuten in slaap: het trucje dat zelfs militairen gebruiken! first appeared on BallsOnly.</p>

Lees hier het gehele bericht