Verslaafd aan masturberen: Wanneer ben je rukverslaafd?

Je bent verslaafd aan masturberen wanneer je meer masturbeert dan dat jij zelf zou willen. Het kan een probleem worden als het op een obsessieve of compulsieve manier plaatsvindt en als het invloed heeft op iemands dagelijks leven en relaties. Verslaafd aan masturberen is geen grapje en we zijn blij dat je hier terecht bent gekomen voor wat tips!

.kb-table-of-content-nav.kb-table-of-content-id_1071b5-bb:not(.this-class-is-for-specificity):not(.class-is-for-specificity){margin:0px 0px 20px 0px;}.kb-table-of-content-nav.kb-table-of-content-id_1071b5-bb .kb-table-of-content-wrap{padding:0px 0px 0px 0px;}.kb-table-of-content-nav.kb-table-of-content-id_1071b5-bb .kb-table-of-contents-title{color:#f9d342;}.kb-table-of-content-nav.kb-table-of-content-id_1071b5-bb .kb-table-of-content-wrap .kb-table-of-content-list{color:#f9d342;}.kb-table-of-content-nav.kb-table-of-content-id_1071b5-bb .kb-table-of-content-wrap .kb-table-of-content-list .kb-table-of-contents__entry:hover{color:#ffffff;}In dit artikel behandelende we de volgende onderwerpen:Masturbatie verslavingDe gevaren van een masturbatie verslavingWanneer ben je verslaafd aan masturberen ‘rukverslaafd’?Tips om te stoppen met masturberenGemiddelde masturbatie van mannenSpuiten en slikken over masturberen

Masturbatie verslaving

Masturbatie is een normaal en gezond onderdeel van het menselijk seksueel gedrag. Het kan worden gebruikt als een manier om seksuele spanning te verminderen en plezier te ervaren. Hoewel het niet mogelijk is om fysiek verslaafd te raken aan masturbatie, kan het gebruik ervan een probleem worden als het op een obsessieve of compulsieve manier plaatsvindt en als het invloed heeft op iemands dagelijks leven en relaties.

Als je denkt dat je misschien verslaafd aan masturberen bent of als u zich zorgen maakt over jouw gebruik ervan, overweeg dan om professioneel advies te zoeken van een arts, psycholoog of andere gekwalificeerde hulpverlener.

De gevaren van een masturbatie verslaving

Er zijn geen fysieke gevaren verbonden aan masturbatie op zich. Echter, als het gebruik ervan op een obsessieve of compulsieve manier plaatsvindt en als het invloed heeft op iemands dagelijks leven en relaties, kan het een probleem vormen. Verslaafd aan masturberen is een probleem wat 1 op de 20 mannen ervaren.

Dit kan leiden tot sociale, emotionele en professionele problemen. Sommige mensen die denken dat ze verslaafd zijn aan masturbatie, kunnen zich schuldig of beschaamd voelen over hun gedrag, wat kan leiden tot lagere zelfwaardering en problemen met het opbouwen en onderhouden van gezonde, bevredigende relaties.

Wanneer ben je verslaafd aan masturberen ‘rukverslaafd’?

Een aantal kenmerken om te kijken of je verslaafd bent aan masturberen zijn de volgende:

Obsessief gedrag: je denkt constant aan masturbatie en hebt moeite om je aandacht op andere dingen te richten. Soms zelfs masturberen op werk!

Compulsief gedrag: je voelt de neiging om te masturberen, zelfs als je dat niet wilt en het invloed heeft op je dagelijkse activiteiten.

Vermindering van interesse in andere vormen van seksueel plezier: je hebt minder behoefte aan seks met een partner of hebt moeite om seksueel opgewonden te raken door andere activiteiten.

Problemen met relaties: je gebruik van masturbatie heeft invloed op je vermogen om gezonde, bevredigende relaties op te bouwen en te onderhouden.

Sociaal isolement: je vermijdt sociale activiteiten of beperkt je tijd met anderen om tijd te hebben om te masturberen.

Als je een aantal van deze kenmerken ervaart en denkt dat je misschien verslaafd bent aan masturbatie, overweeg dan om professioneel advies te zoeken van een arts, psycholoog of andere gekwalificeerde hulpverlener. Ze kunnen helpen om vast te stellen of er een probleem aanwezig is en hoe het aangepakt kan worden. Verslaafd aan masturberen kan altijd opgelost worden!

Tips om te stoppen met masturberen

Sommige mensen denken soms dat het grappig is als je een masturbatieverslaving te pakken hebt, maar dat is niet in alle gevallen een lolletje.

Er zijn een aantal stappen die je kunt nemen om te proberen een eventuele verslaving aan masturbatie te stoppen:

Zoek professioneel advies: een arts, psycholoog of andere gekwalificeerde hulpverlener kan je helpen om vast te stellen of er een probleem is en hoe het aangepakt kan worden.

Identificeer de onderliggende oorzaken: probeer te achterhalen wat je ertoe brengt om te masturberen op een obsessieve of compulsieve manier. Dit kan helpen om beter in staat te zijn om de oorzaken aan te pakken en het gedrag te veranderen.

Probeer andere manieren om seksuele spanning te verminderen: probeer andere manieren om seksuele spanning te verminderen, zoals sporten, mediteren, praten met vrienden of seksueel intiem zijn met een partner.

Zoek sociale steun: praat met vrienden of familie over wat je doormaakt of overweeg om deel te nemen aan een groep voor lotgenoten.

Maak een plan: maak een plan om te helpen bij het beheersen van het gedrag, zoals het beperken van de tijd die je aan masturbatie besteedt of het vermijden van bepaalde triggers.

Houd er rekening mee dat het tijd kan kosten om het gedrag te veranderen en dat het misschien moeilijk is. Het is belangrijk om geduldig te zijn met jezelf en om professioneel advies te zoeken als je het gevoel hebt dat je het alleen niet aankunt. Verslaafd aan masturberen is geen grapje en kan soms heel intens zijn.

Gemiddelde masturbatie van mannen

Er is geen “gemiddelde” hoeveelheid masturbatie die geldt voor alle mannen. Het is normaal en gezond om te masturberen en hoe vaak iemand dat doet, kan sterk variëren van persoon tot persoon en kan ook veranderen gedurende de tijd.

Uit onderzoek gedaan door professor Paul Enzlin van het Instituut voor Familiale en Seksuologische Wetenschappen is gebleken dat heren gemiddeld 2,4 keer per week aan zelfbevrediging doen.

Spuiten en slikken over masturberen

Ook het programma van BNNVARA genaamd: Spuiten & Slikken heeft een informatief filmpje gemaakt over masturberen. Kijk het filmpje hieronder.

<p>The post Verslaafd aan masturberen: Wanneer ben je rukverslaafd? first appeared on BallsOnly.</p>

Lees hier het gehele bericht