Wat is ongedierte precies?

Veel mensen denken bij ongedierte alleen maar aan ratten en muizen maar het arsenaal ongedierte is vele male groter dan veel mensen denken. Mensen die door ongedierte worden getroffen, zijn meestal erg angstig of zelfs erg bang. Wees goed voorbereid en laat harige indringers je leven niet verpesten! Wij vertellen u alles over ongedierte in deze blog!

.kb-table-of-content-nav.kb-table-of-content-id_1071b5-bb:not(.this-class-is-for-specificity):not(.class-is-for-specificity){margin:0px 0px 20px 0px;}.kb-table-of-content-nav.kb-table-of-content-id_1071b5-bb .kb-table-of-content-wrap{padding:0px 0px 0px 0px;}.kb-table-of-content-nav.kb-table-of-content-id_1071b5-bb .kb-table-of-contents-title{color:#f9d342;}.kb-table-of-content-nav.kb-table-of-content-id_1071b5-bb .kb-table-of-content-wrap .kb-table-of-content-list{color:#f9d342;}.kb-table-of-content-nav.kb-table-of-content-id_1071b5-bb .kb-table-of-content-wrap .kb-table-of-content-list .kb-table-of-contents__entry:hover{color:#ffffff;}In dit artikel behandelende we de volgende onderwerpen:Wat is ongedierte?Welke categorieën ongedierte zijn er?Waarom zitten ze bij mij verstopt?Waar zit ongedierte allemaal?7 Tips om ongedierte te voorkomenToch getroffen door ongedierte?

Wat is ongedierte?

Plagen zijn organismen (wezens) die ziekteverwekkende bacteriën of virussen met zich meedragen en verspreiden of die in het dagelijks leven schade veroorzaken. Een ander woord voor ongedierte is ongedierte. Een plaag is een dier waarvan de kenmerken een persoon schadelijk, schadelijk of ongewenst acht. Zo heeft zelfs Wikipedia een pagina met een uitleg wat ongedierte precies is.

Welke categorieën ongedierte zijn er?

Knaagdieren

Muizen, Ratten etc.

Insecten

Vliegen, Kevers, Mieren, Wespen etc.

Geleedpotige

Spinnen, Kreeften of Duizendpoten

Vogels

Duiven bijvoorbeeld

Waarom zitten ze bij mij verstopt?

Op de muren zijn bijvoorbeeld opgegeten etenswaren of krassen te vinden. ‘S Nachts hoor je vreemde geluiden van de muren, alsof het spookt. U kunt ook uitwerpselen of dode insecten op de vloer vinden. Maar hoe is het daar allemaal gekomen?

De belangrijkste reden is gebrek aan hygiëne. Hoe schoner je woont of werkt, hoe minder kans op ongedierte.

De pest kan ook ontstaan ​​vanuit een vies gebouw en zich verspreiden naar andere gebouwen.

In welke staat is het gebouw? Hoe meer gaten, naden en kieren, hoe groter de kans dat insecten uw woning of bedrijf binnen kunnen komen.

Waar zit ongedierte allemaal?

Ongedierte kan overal voorkomen. De meeste wezens zijn vooral op zoek naar voedsel en onderdak. Ze geven de voorkeur aan plaatsen waar de hygiëne niet zo goed is, omdat de insecten dan gemakkelijker voedsel en beschutting vinden. Daarom komen onze strijders regelmatig in aanraking met ongedierte:

Woningen

Bedrijven zoals hotels, fabrieken of boerderijen

Gezondheidsvoorzieningen

Loodsen en magazijnen (bij havens)

Sportvelden

Openbare ruimten zoals parken, bossen en stranden

Huisdieren

Wanneer insecten een gebouw binnenkomen, verstoppen ze zich meestal op plaatsen waar bijna niemand komt, zoals kruipruimtes, kelders of zolders. Ofwel zijn ze in de tuin omdat er voedsel naar de vogels is gegooid, ofwel verstoppen ze zich in het tuinafval.

7 Tips om ongedierte te voorkomen

Voorkomen is beter dan genezen. Dit gezegde wordt heel vaak gebruikt door professionals op het gebied van ongedierteverwijdering. U kunt het verschijnen van ongedierte in uw huis of bedrijf ook voorkomen door de volgende maatregelen te nemen:

Bewaar voedsel in goed gesloten containers.

Gooi geen zaden of broodkruimels in de tuin voor vogels, vooral niet als er al ongedierte in uw omgeving is waargenomen.

Gooi tuinafval en huisvuil op tijd weg.

Is er een lek? Los sanitaire problemen zo snel mogelijk op voordat vocht en vuil ongedierte aantrekken.

Koopt u gebruikte meubels of kleding? Controleer altijd op insecten voordat u ze koopt.

Dicht zoveel mogelijk voegen en scheuren in het gebouw af. Je zou er versteld van staan ​​hoeveel soorten wezens zich door zelfs de kleinste openingen kunnen wringen.

Houd uw huis of bedrijf zo schoon mogelijk. Hygiëne is erg belangrijk als je ongedierte wilt vermijden!

Toch getroffen door ongedierte?

Als je toch ongedierte hebt rondhuppelen of kruipen door je huis wil je daar uiteraard zo snel mogelijk van af! Zo kunnen de beesten ook ziektes aan jou of je gezin overdragen en is het gewoon ontzettend vies om daar lang mee te moeten zitten. Het levert niet alleen gevaar op voor jouw gezondheid maar ook voor de spullen in jouw woning. Eenmaal besmet kan je alles weggooien van enige waarde. Soms knagen ongedierte complete tunnels of door allerlei spullen heen. Daarom kan je beter soms wat geld uit geven aan ongedierte bestrijden dan soms achteraf nog veel meer kosten maken! Professionals weten anno 2022 heel goed wat ze doen, op een verantwoordelijke & milieuvriendelijke manier.

<p>The post Wat is ongedierte precies? first appeared on BallsOnly.</p>

Lees hier het gehele bericht