De gaafste LEGO-set van 2023? Ford GT

Hoewel de feestdagen achter de rug zijn, en je deze maand misschien even rustig aan wil doen met cadeaus kopen (voor jezelf), kan je deze set alvast op je verlanglijstje zetten. Dit is namelijk de LEGO Technic Ford GT die aankomend jaar uitkomt.
In het eerste kwartaal van 2023 komt een nieuwe reeks LEGO Technic-sets. Het bouwpakket van de Amerikaanse supercar is vanaf april te koop.
De gaafste LEGO-set van 2023?
De LEGO Ford GT bestaat uit 1.466 onderdelen en is op schaal 1:12 gemaakt. De auto is 9 centimeter hoog, 39 centimeter lang en 18 centimeter breed.
(Afbeelding: LEGO)
De LEGO Technic set zou geen Technic heten als het geen ingewikkeld bouwwerk met bewegende onderdelen is. De 2,5-liter V6 met twee turbo is dan ook vrij gedetailleerd nagemaakt. De zuigers bewegen zelfs echt. Dit zie je door de motorkap aan de achterkant open te klappen. Ook de set heeft een differentieel tussen de achterwielen.
(Afbeelding: LEGO)
Verder beschikt de set ook over onafhankelijke wielophanging, zowel voor als achter, kan de vooras echter sturen en is de spoiler verstelbaar.
LEGO Ford GT april 2023 te koop voor 119,95 euro
De LEGO Technic-set van de Ford GT is gemaakt voor volwassenen van 18 jaar of ouder en is dus geen makkelijke bouwset. In april krijgt de set in Nederland en België een prijskaartje van 119,95 euro.
Leuker dan een Ford GT bouwset
Leuk natuurlijk zo’n Ford Technic-set, maar als autoliefhebber heb je natuurlijk het liefst een echte Ford GT. Al is dat door zijn prijs voor velen niet haalbaar.
(Afbeelding: LEGO)(Afbeelding: LEGO)(Afbeelding: LEGO)(Afbeelding: LEGO)
Een autoliefhebber die wél met de Ford GT kon rijden, is Autovisie-redacteur Peter Hilhorst. “Een exotische, volbloed raceauto met een waanzinnig uiterlijk. Hij is rauw, snel en luidruchtig”, zo schreef Peter. In onderstaande video neemt hij je mee in en om de auto. Omdat het interieur van de GT zo lawaaiig is, is de video ondertiteld.

LEGO dropt adembenemde hypercar als betaalbare bouwset

Lees hier het gehele bericht