De wijde spijkerbroek is weer terug. Fashion voorjaar / zomer 2023

De wijde spijkerbroek is weer terug. Waar we de afgelopen 10 jaar heel hard hebben moeten wennen als mannen aan een strakke spijkerbroek. Echter is de skinny jeans echt niet meer van nu. Wij zullen als mannen weer moeten gaan wennen aan die wijde spijkerbroeken.

Van skinny naar wide/loose fit jeans

De afgelopen jaren zijn mannen meer en meer een strakke jeans gaan dragen. Echter sinds een paar seizoenen zie je de jeans steeds een tikje wijder worden.

We begonnen met een slim fit daarna kwam de regulair fit naar relax fit en nu zien we in het modebeeld voor mannen de loose fit echt helemaal terugkomen.

De jeans is niet alleen iets wijder bij de bovenbenen maar over de hele pijp heeft de spijkerbroek een wijde pijp.

Mag je als man dan helemaal geen skinny meer dragen?

Eigenlijk is de skinny jeans voor mannen echt een no go geworden. Wanneer je een beetje hip of iets modebewust door het leven wilt gaan moet je die skinny eigenlijk in de kast laten liggen.

Natuurlijk is de overstap naar een wijde pijpen jeans echt wel een flinke stap, dus je kan het ook rustiger aan doen en in kleine stapjes een iets losessere jeans gaan dragen.

Foto’s: American Vintage

American Vintage

Foto’s: American Vintage

Eind jaren 80 begin jaren 90 jeans

Wanneer je nog oude kleding op zolder bewaart en je jouw jeans uit de jaren 80 en 90 kan vinden. Dan zal je zien dat deze helemaal van nu zijn geworden. Toen der tijd was de mode kleurrijk en oversized. Iets wat weer helemaal terug is.

Natuurlijk moet je wel de mazzel hebben dat je de kleding nog past. Anders wordt het toch een rondje shoppen.

Zo draag je de wijde spijkerbroek:

The post De wijde spijkerbroek is weer terug. Fashion voorjaar / zomer 2023 appeared first on B4men.

Lees hier het gehele bericht