Hennessy Cognac NBA limited edition voor heerlijke cocktails

Hennessy Cognac NBA limited edition voor heerlijke cocktails. Yes, de NBA is weer van start gegaan sinds 18 okt.

De afgelopen jaren was de NBA weer groeiend qua kijkers in Nederland. Basketbal is nog steeds één van de grootste en populairste sporten ter wereld en daarom is een mooie samenwerking met de NBA natuurlijk zeer gewild.

Hennessy cognac is het gelukt! Zij hebben een hele toffe samenwerking te pakken en hebben zichzelf weer goed op de kaart weten te zetten met deze toffe samenwerking.

Hennessy Cognac NBA Collector’s edition

Cognac is een lastige drank om bij de jongere doelgroep aan de man te brengen. Toch lijkt Hennessy dit steeds vaker op een hele mooie manier te lukken. Door toffe samenwerkingen met artiesten, merken en sporten maken zij het merk Hennessy maar ook zeker de drank cognac steeds populairder bij de doelgroep.

Wanneer je op een jongere leeftijd deze mooie drank al kan leren waarderen zal je dat ook op latere leeftijd makkelijker waarderen. De stap naar de betere cognacs zoals een Hennessy XO zullen hierdoor kleiner worden.

Speciaal voor de samenwerking met de NBA zijn er een paar heerlijke cocktails bedacht die je heel goed kan proberen tijdens het kijken naar een mooie basketbal wedstrijd.

Basketball cocktails met de Hennessy NBA VS cognac

Ik kreeg bij de cognac drie geweldige recepten voor heerlijke cocktails met een basketball twist om zo het nieuwe seizoen van de NBA in te leiden. Uiteraard kon ik niet achterblijven om zelf met de Hennessy Cognac NBA editie ook een toffe cocktail te maken. Ik noem de cocktail “De driepunter”.

De Driepunter cocktail

Driepunter cocktail is gebaseerd op de drie dranken die ik hiervoor heb gebruikt. De cocktail heeft alles in zich. Een lekker zuurtje, zoutig en een pitje. Ook hier komt er een mooie drie eenheid tevoorschijn.

2/4 Hennessy VS Cognac (Hennessy Cognac NBA Collector’s edition)1/4 Campari1/4 Martini Rosso hele citroenbeetje zoutchilli vlokken IJs

Recept: snijd de citroen doormidden. Snijd hier een een plakje af voor de garnering. Gebruik de kleinste helft voor in de cocktail. Knijp de andere helft leeg in een bakje. Neem nog een bakje en maak hier een mix van wat zeezout en chilli vlokken. Draai de rand van het glas door het citroensap en daarna door je zout mengsel. Zo krijg je een mooie kruidige rand die je zal verrassen bij iedere slok van je cocktail. Gooi nu wat ijsblokje in je glas en voeg hier de dranken aan toe. Even doorroeren en dan garneren met je citroenschijfje. Santé!

The rebound cocktail 

In deze Greyhound cocktail met een twist wordt de pittigheid van de grapefruit en de Hennessy cognac kruiden uitgespeeld door de zoetheid van de ananas. Gemakkelijk te bereiden en nog gemakkelijker om van te genieten.

Benodigdheden (1 cocktail): 45 ml Hennessy V.S30 ml grapefruit sap  60 ml ananassap2 scheutjes Angosturas Bitters15 ml citroensap of een citroenpartje 1 grapefruit partje of ananaspartje 1 IJsblokje

Het recept: 1: Giet de Hennessy V.S, grapefruitsap, ananassap, Angostura bitters en citroensap in een glas met ijs.2: Roer eenmaal om te combineren3: Garneer met een partje ananas.

Ankle breaker cocktail

Maak plaats voor deze nieuwe verfrissende cocktail. Het vleugje sinaasappel in deze cocktail geeft een draai aan de klassieke Hennessy Sour en creëert de perfecte samenstelling!

Benodigdheden (1 cocktail): 45 ml Hennessy V.S.O.P Privilège45 ml zure mix 15 ml frambozen liquor1 schijfje limoen1 IJsblokjeShaker

Het recept:  1: Giet Hennessy V.S.O.P Privilège, zure mix en frambozenlikeur in een shaker met ijs2: Schud om te koelen en giet in een glas met ijs.3: Garneer met een schijfje limoen.

The Slam Dunk cocktail

De Slam Dunk is niet voor niets een publiekstrekker. Tropische noten in deze bruisende en frisse cocktail mengen zich met de Hennessy cognac en club soda om dit overheerlijke drankje te maken. 

Benodigdheden (1 cocktail): 45 ml Hennessy V.S.60 ml mangosap60 ml Club Soda 8 ml citroensap of een citroenpartje 1 schijf citroen1 Ijsblokje

Het recept:1: Giet Hennessy V.S, Mangosap, Club Soda, Citroensap in een glas met ijs2: Roer om te combineren.3: Garneer met een schijfje citroen.
The post Hennessy Cognac NBA limited edition voor heerlijke cocktails appeared first on B4men.

Lees hier het gehele bericht