Het beste kapsel voor de vorm van je hoofd

Je hebt je vast wel eens afgevraagd: “Welk kapsel past het best bij mij?” Het kiezen van het juiste kapsel kan vaak een grote uitdaging zijn. Voor het vinden van het perfecte kapsel moet je rekening houden met een aantal dingen. Wij vertellen jou in dit blog hoe jij het perfecte kapsel vind voor de vorm van jouw hoofd!

InhoudsopgaveHoe vind je het perfecte kapsel?Je gezichtsvorm herkennenEen vierkant gezichtEen rond gezichtEen ovaal gezichtEen diamantvormig gezicht

Hoe vind je het perfecte kapsel?

Voor het vinden van het perfecte kapsel moet je rekening houden met een aantal dingen. Allereerst bepaal je wat de vorm van jouw gezicht is. Ook houd je rekening met een aantal aspecten, zoals: huidskleur, haarstructuur, haardikte en andere gezichtskenmerken. Aan de hand van deze punten, zoek je een kapsel dat het beste bij jou past. Wij geven een aantal voorbeelden die aansluiten op de vorm van jouw hoofd.

Door te bepalen welk kapsel het beste bij de vorm van jouw hoofd staat, kun je een kapsel kiezen dat jouw hoofd het beste accentueert. Het kan zijn dat jij onzeker bent over de vorm van jouw haar. Je kunt deze onzekerheden wegnemen door het juiste kapsel uit te zoeken.

Je gezichtsvorm herkennen

Kom erachter welke kapsels het beste bij de vorm van jouw hoofd passen. De vorm van jouw gezicht hangt samen met de maten van jouw gezicht. Gezichtskenmerken die erg opvallen zijn: je jukbeenderen, kaaklijn, kin en voorhoofd. Als je weet welke van deze gezichtskenmerken bepalend zijn voor de karakteristieken van jouw hoofd, is het bepalen van het juiste kapsel een stuk eenvoudiger.

Een vierkant gezicht

Een vierkant gezicht heeft in de meeste gevallen een sterke kaaklijn en veel symmetrie. Door veel mensen wordt deze gezichtsvorm dan ook gezien als het meest mannelijk.

Met een vierkant gezicht heb je genoeg keuze. Er zijn maar weinig kapsels die niet goed bij het gezicht staan. Zowel korte, als lange kapsels zullen jou goed staan!

Het liefst wil je natuurlijk de hoekige kaaklijn accentueren. Kies daarom voor een klassiek kapsel met opgeschoren zijkanten, zijscheidingen of een gewone kuif. We adviseren geen al te strak kapsel te nemen. Op deze manier voorkom je dat jouw hoofd op een blokhoofd gaat lijken. Dat wil je natuurlijk niet.

Een rond gezicht

Een rond gezicht heeft weinig tot geen opvallende lijnen of hoeken. Door de juiste haarstijl te kiezen zorg je ervoor dat jouw gezicht meer definitie krijgt. Ga daarom voor een kapsel dat contrast geeft en zich scheidt van jouw gezicht en niet dat de lijnen van jouw gezicht volgt. Het beste kun jij voor een kapsel gaan met veel volume en lengte aan de bovenkant en wat korter haar aan de zijkant. Denk bijvoorbeeld aan een pompadour kapsel. Hierdoor voorkom je dat jouw hoofd nog ronder gaat lijken.

Een ovaal gezicht

Wanneer jij een ovaal gezicht hebt, dan scoor jij extra punten bij de vrouwen. Er wordt namelijk gezegd dat een ovaal gezicht het meest populair is onder de vrouwen.

Daarnaast heb je geluk dat je een ruime keuze hebt aan haarstijlen. Neem eens een kapsel dat op dit moment in de mode is onder de mannen. De keuze aan haarstijlen is reuze. Je kunt bijna niet de mist in gaan met een ovale gezichtsvorm.

Houd er alleen rekening mee dat je je voorhoofd enigszins vrijhoudt. Hierdoor voorkom je dat jouw hoofd er rond uit gaat zien. Verder kun je bijna elk kapsel nemen. Het zal je ongetwijfeld staan!

Een diamantvormig gezicht

Een diamantvormig gezicht is erg uniek. Het komt niet snel voor dat je een diamantvormig gezicht hebt. De kenmerken van een diamantvormig gezicht zijn de smallere kin en voorhoofd en de bredere jukbeenderen. Door het juiste kapsel uit te kiezen geef je wat meer breedte aan je kin en voorhoofd.

Een kapsel met laagjes en randen werken over het algemeen erg goed, omdat ze meer definitie geven aan jouw voorhoofd. Laat je haren aan de zijkant wat langer, hierdoor voorkom je dat je oren veel groter lijken. Wil je je kin war breder laten lijken? Laat dan een baard groeien. Deze zorgt voor extra accenten in jouw gezicht.
<p>The post Het beste kapsel voor de vorm van je hoofd first appeared on BallsOnly.</p>

Lees hier het gehele bericht