Je auto verzekeren in Nederland: hoe werkt het precies?

Kom je vanuit Oost- of Midden-Europa naar Nederland om hier permanent te gaan wonen en werken? Houd er dan rekening mee dat er een aantal belangrijke dingen zijn die je het best meteen kunt regelen. Zo moet je je bijvoorbeeld inschrijven bij je nieuwe gemeente, zodra je bent verhuisd naar je nieuwe woonadres. Ook ben je verzekeringsplichtig en moet je een zorgverzekering aanvragen. Als je in het bezit bent van een auto of van een bedrijfswagen, moet je deze verzekeren. 

Maar hoe vind je een geschikte verzekering voor je auto of bedrijfswagen? En welke verzekeraar is geschikt voor jouw situatie? Daar leggen we je graag meer over uit in dit artikel!

Welke verzekeringen voor je auto zijn er in Nederland? 

Als autobezitter in Nederland ben je minimaal verplicht om een WA verzekering af te sluiten. Dit is de Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering. Met de WA verzekering krijg je alleen de schade vergoed die je aan iemand anders aanricht als je betrokken raakt bij een ongeval. Met deze verzekering is jouw eigen auto dus nog niet verzekerd. 

Wil je je eigen auto ook verzekeren, dan heb je een aanvullende dekking nodig. Je kunt kiezen voor een aanvullende dekking zoals de WA+ Beperkt Casco, of WA Allrisk autoverzekering. De Beperkt Casco dekt de meeste soorten schade aan je auto, zoals schade door storm of diefstal. De Allrisk verzekering is de meest uitgebreide dekking en vergoedt bijna alle soorten autoschade. Heb je een gloednieuwe auto? Dan is de Allrisk verzekering voor jou misschien de beste optie. Als je auto al wat ouder is, heb je vaak genoeg aan de WA + Beperkt Casco. 

Waar kun je je auto verzekeren?

Je kunt kiezen uit vele verschillende verzekeringsmaatschappijen. Voor jou als Midden- of Oost-Europeaan is een autoverzekering bij Polisa waarschijnlijk een erg interessante optie. Deze verzekeraar biedt namelijk als enige verzekeringsmaatschappij in Nederland een klantenservice in je eigen taal. Polisa heeft zich speciaal gericht op mensen uit Midden- en Oost-Europa, en kan je te woord staan in jouw moedertaal. Dat maakt het communiceren een stuk eenvoudiger. 

Neem je je eigen auto mee vanuit het buitenland? Dan kun je gebruik maken van extra korting op de premie door de schadevrije jaren die je hebt opgebouwd in je geboorteland mee te tellen. 

Heb je een bestelwagen of bestelbus? 

Als je bijvoorbeeld ZZP’er bent en regelmatig spullen voor je werk moet vervoeren, heb je misschien wel een eigen bestelwagen of een busje in plaats van een personenauto. Of je denkt erover om binnenkort een bestelbus voor je onderneming aan te schaffen. Houd er dan rekening mee dat je ook deze bus ook moet verzekeren. Ga je je bestelauto verzekeren bij Polisa? Ook dan kun je voor de bestelautoverzekering gebruik maken van de schadevrije jaren uit je geboorteland en de klantenservice in je eigen taal. Een echte aanrader dus!

The post Je auto verzekeren in Nederland: hoe werkt het precies? appeared first on B4men.

Lees hier het gehele bericht