Geef je Badkamer een Upgrade: leer hoe je zelf een Douche bouwt

Ben je zelf erg handig en durf je je nieuwe douche zelf te bouwen? Dat kan! Hoewel het een ingewikkelde klus lijkt, kun je de installatie prima zelf uitvoeren. We helpen je graag op weg met het ultieme stappenplan, zodat je de gehele renovatie van je douche zelf uit kunt voeren.
Planning en voorbereiding
Een goede voorbereiding is het halve werk, wanneer je een douche gaat bouwen. Begin daarom met het maken van een goede planning. Bepaal de afmetingen en locatie van de douche en houd daarbij rekening met de beschikbare ruimte, waterleidingen en elektra. Twijfel je aan je eigen vaardigheden? Dan is het aan te raden om een professional in te schakelen. Zo weet je zeker dat de installatie van de nieuwe douche goed verloopt en je niet voor vervelende verrassingen komt te staan.
Materialen en gereedschappen
Voor je aan de slag gaat met het plaatsen van de nieuwe douche, is het belangrijk dat je verschillende materialen en gereedschappen in huis hebt. Denk hierbij aan tegels, een douchecabine, douchewanden en douchekranen. Investeer daarnaast in duurzaam gereedschap, zoals een boormachine, waterpas en een tegelsnijder.
Stappenplan: zo installeer je een nieuwe douche

Zodra je alles goed hebt voorbereid en alle materialen en gereedschappen in huis hebt, kun je aan de slag met het volgende stappenplan:
Stap 1: sloopwerkzaamheden
Schakel de watertoevoer altijd uit. Demonteer vervolgens de douchecabine, douchekraan en overige onderdelen. Verwijder indien nodig ook de oude tegels en maak de ruimte vervolgens goed schoon.
Stap 2: installatie van sanitair en leidingwerk
Begin met het installeren van de (inbouw) douchekraan en controleer of alle leidingen stevig en waterdicht zijn aangesloten. Doe hetzelfde bij de afvoer. Volg hierbij altijd de instructies van de fabrikant.
Stap 3: het opbouwen van de douchevloer en wanden
Nu kun je aan de slag met het plaatsen van de douchevloer. Heb je gekozen voor een douchecabine? Dan kun je nu de douchebak plaatsen. Vervolgens kun je de cabine volgens de instructies installeren.
Wie heeft gekozen voor een inloopdouche, kan nu beginnen met tegelen en het plaatsen van de douchegoot. Ga vervolgens aan de slag met het tegelen van wanden en het plaatsen van de nieuwe douchewanden.
Stap 4: installatie van de douchekop en douchekranen
De laatste stap is het installeren van de douchekop en douchekraan. Mogelijke inbouwdelen zijn al eerder in het proces gemonteerd. Alles wat je nu nog hoeft te doen, is afmonteren. Controleer vervolgens of er eventuele lekkages zijn en voel of de waterdruk voldoende is. Draag voldoende zorg voor de afwerking. Dicht voegen zorgvuldig af, zodat je zeker weet dat er geen lekkages ontstaan. Controleer vervolgens nogmaals of alles goed is aangesloten!
The post Geef je Badkamer een Upgrade: leer hoe je zelf een Douche bouwt appeared first on FAB.

Lees hier het gehele bericht