#RIP Twitter: Elon Musk slaat weer toe

Toen we gisteren ons Twitter account openden zagen we toch wel iets heel bijzonders: #RIPTwitter domineerde de tijdlijn en ging compleet viraal.
Dat was natuurlijk totdat we onze 600 gelezen tweets per dag bereikten en er opeens ‘rate limit exceeded’ oppopte. Nou, dat was het dan voor vandaag. Thanks hè, Elon.
Twitter gebruikers zijn woedend
Sinds Elon het platform onder zijn hoede heeft, is er heel wat ophef over zijn beleid. En ook met deze actie maakt de rijkste man ter wereld zich niet geliefd bij de gebruikers. Elon kondigde eerst aan dat gratis gebruikers maximaal 600 tweets per dag konden lezen, terwijl nieuwe en niet geverifieerde accounts maar door 300 tweets heen konden scrollen. De reden daarvoor zouden ‘problemen met de extreme dataverzameling en systeemmanipulatie’ zijn. Maar zijn retweet van een paar minuten later doet dan weer eerst anders vermoeden.

The reason I set a “View Limit” is because we are all Twitter addicts and need to go outside.
I’m doing a good deed for the world here.
Also, that’s another view you just used.
— Elon Musk (Parody) (@ElonMuskAOC) July 1, 2023

Direct aantallen weer opgeschroefd
Op deze tweet kreeg Elon Musk meteen een heel bak gezeik over zich heen. En terecht als je het ons vraagt trouwens. Net op het moment dat de transfermarkt van de voetbal weer geopend is? Even serieus, Elon, dat kan natuurlijk niet. Daarom paste Elon al snel zijn eigen regels aan: gratis gebruikers kunnen nu 1.000 tweets per dag lezen, terwijl de nieuwe gebruikers er 500 kunnen lezen. De gebruikers met een blauw vinkje, en dus betalen voor hun Twitter, kunnen dan weer 10.000 tweets lezen. Een klein verschilletje.

Hoe verder met Twitter?
Voor vele fanatieke Twitter gebruikers lijkt het einde nabij. Of het zo ver komt, dat valt nog te bezien. Musk mag dan misschien een waardeloze rate limit ingezet hebben, maar hij gaf er wel direct bij aan dat het om een tijdelijke maatregel gaat. En stel dat het toch helemaal verkeerd gaat met Twitter, dan lijkt Elon het alsnog geen ene f*ck uit te maken. Kijk maar eens naar deze tweets vanf zijn eigen account:

Oh the irony of hitting view limits due to complaining about view limits
— Elon Musk (@elonmusk) July 2, 2023

In yet another exercise in irony, this post achieved a record view count!
— Elon Musk (@elonmusk) July 2, 2023

Comedy is legal on this platform! https://t.co/G1ZslWmxBK
— Elon Musk (@elonmusk) July 2, 2023

Het bericht <strong>#RIP Twitter:</strong> Elon Musk slaat weer toe verscheen eerst op M A N I F Y.

Lees hier het gehele bericht