500 pk sterke Alpine A110 klaar voor Pikes Peak

Op 25 juni is het weer de beurt aan tal van autofabrikanten, tuners en waaghalzen om zich te bewijzen in de Pikes Peak International Hill Climb. Voor het eerst doet ook Alpine eraan mee en uiteraard haalt het daarvoor de A110 van stal. Niet zomaar de straatlegale hooguit 300 pk sterke A110 natuurlijk. Nee, het heeft er eentje klaargestoomd die bijna alleen nog qua basisvormen aan de reguliere A110 doet denken.
Alpine noemt het zelf ‘de meeste extreme A110 ooit’ en daar lijkt geen woord aan gelogen. De compacte sportcoupé is rondom voorzien van heftig vleugelwerk en heeft achterop een in tweeën geknipte achterspoiler die zowel in de breedte als de hoogte flink uitsteekt. Achterop de spoiler zit extra ledverlichting, een beetje zoals de Formule 1-auto’s dat tegenwoordig ook hebben. De ‘rugvin’ die van het dak naar de spoiler loopt doet denken Le Mans-prototypes.
Alpine A110 Pikes Peak
Alpine doet maar weinig details uit de doeken over de aandrijflijn, maar het is in elk geval een verbrandingsmotor die via een happer op het dak extra lucht aangevoerd krijgt en zo’n 500 pk vermogen levert. Ook zegt Alpine het gewicht net onder een ton te hebben kunnen houden: de klimgeit weegt 950 kilogram. Nog een kleine twee maanden en dan mag de Alpine A110 Pikes Peak zich gaan bewijzen in de bijna 20 km lange heuvelklim in de Amerikaanse staat Colorado.

Lees hier het gehele bericht