‘600.000 auto’s in Nederland worden nooit gewassen’

Bovag heeft nieuwe cijfers waaruit blijkt dat 7 procent van de personenauto’s in Nederland nooit gewassen wordt. Hoewel dat nog grofweg eenzelfde percentage is als de afgelopen jaren, is het absolute aantal hoger. Het vertaalt zich naar grofweg 600.000 auto’s die nooit gewassen worden.
Maar liefst 48 procent van de mensen die hun auto nooit wassen, zegt dat een schone auto hen niet interesseert. 36 procent vindt dat het weinig nut heeft, aangezien de auto toch weer snel vies is en eenzelfde percentage vindt autowassen simpelweg ‘niet leuk’. Verder blijkt uit de cijfers van Bovag dat bijna een derde (32 procent) het wassen van de auto ‘te veel gedoe’ vindt, terwijl 22 procent van mening is dat de regen in Nederland hun voertuig voldoende schoon houdt.
Het wassen van een auto is uiteraard niet verplicht, je moet er alleen wel voor zorgen dat vuil en/of vocht op de ruiten je zicht niet belemmert en ook moet de verlichting niet gehinderd worden door vuil. Toch schuilt er nog een gevaar in het niet wassen van je auto, al geldt dat vooral voor moderne auto’s. De Bovag waarschuwt namelijk dat veiligheids- en assistentiesystemen namelijk mogelijk niet naar behoren werken als je auto vuil is. Sensoren en camera’s kunnen dan in de war raken.

Lees hier het gehele bericht