750.000ste Skoda Kodiaq geproduceerd

Het is inmiddels al weer zes jaar geleden dat Skoda met de Kodiaq voor het eerst inhaakte op de SUV-trend. Inmiddels zijn hoogpotige modellen niet meer uit het leveringsgamma van het merk weg te denken. De Kodiaq kreeg later namelijk gezelschap van de kleinere Karoq en de nog kleinere Kamiq. In zes jaar tijd heeft Skoda 750.000 exemplaren van de Kodiaq verkocht, wat neerkomt op gemiddeld 125.000 exemplaren per jaar.
De Skoda Kodiaq zoals hij in 2016 werd gepresenteerd.
Sinds de Nederlandse marktintroductie van de Skoda Kodiaq zijn er in ons land 13.447 exemplaren van geleverd. Daarmee scoort de SUV in absolute aantallen beter dan zijn kleinere broers. Van de eind 2017 in Nederland verschenen Karoq zijn in Nederland namelijk zo’n 9.650 exemplaren gekentekend en de in 2019 op de markt gebrachte Kamiq heeft het tot op heden tot zo’n 4.350 Nederlandse registraties geschopt. Vorig jaar hoefde de Kodiaq in de Nederlandse verkoopstatistieken vooralsnog alleen de elektrische Enyaq en de Octavia voor zich te dulden en dat is tot op heden ook dit jaar het geval.
Onder de koets van deze huidige en ingepakte Kodiaq gaat de nieuwe schuil.
Dat Skoda wel tevreden is met de Kodiaq, blijkt uit het feit dat het merk inmiddels aan een nieuwe generatie werkt. De eerste vroege testexemplaren daarvan – nog vermomd als het huidige model – zijn al voorbij de lens van onze spionagefotograaf gereden.

Lees hier het gehele bericht