Abarth laat elektrische 500e zien!

Abarth trekt het doek van de volledig elektrische 500e. De kleine stadsauto is de snelst accelereerde Abarth ooit op de tussensprint, zelfs sneller dan de 695.
Ten opzichte van die 695 – en de andere vorige modellen– mist de EV een belangrijk aspect: een echt motorgeluid. De kleine krachtpatsertjes staan immers bekend om hun aanwezige motor- en uitlaatgeluid.
Echt nep motorgeluid
Toch blijft de Abarth 500e ook brullen. Door middel van een sound generator wordt het geluid van een verbrandingsmotor nagebootst.
Met dit model maakt Abarth hun hele vloot erlektrisch: namelijk een auto. (Afbeelding: Abarth)
Naast écht motorgeluid ontbreekt er nog een aspect dat puristen niet kunnen missen in hun Abarth: een versnellingsbak. Tenminste, de vorige versies waren ook beschikbaar met automaat. Al is het zonde om voor deze iets wat trage versnellingsbak te kiezen. De handbak is namelijk veel leuker.
Volledig elektrische Abarth 500e
Genoeg over die vorige modellen. Een versnellingsbak maakt dus bij deze geen onderdeel meer uit van de aandrijflijn. Op de vooras ligt een elektromotor die goed is voor 113 kW (154 pk) en 235 Nm aan koppel. Hiermee kan je van 0 naar 100 kilometer per uur sprinten in 7 seconden en is-ie op de tussensprint, van 20 naar 40 kilometer per uur, 50 procent sneller dan de Abarth 696.
(Afbeelding: Abarth)
De elektromotor is gekoppeld aan een accupakket die goed is voor 42 kWh. Hoe ver je hiermee kan rijden, is vooralsnog onbekend. Het accupakket laadt met een maximale snelheid van 85 kW aan de snellader. Dit betekent volgens de Italianen dat je in 5 minuten zo’n 50 kilometer aan elektriciteit kan bijladen.
 
Binnenkort vertellen we je nog meer over de 500e, bijvoorbeeld over het in- en exterieur. Houdt Autovisie.nl en YouTube in de gaten voor de laatste updates rondom de sportieve elektrische stadsauto en andere auto’s.

Lees hier het gehele bericht