AC Cobra GT Roadster: Oude held begint nieuw leven.

Of Elvis leeft zoals sommige beweren, weten we niet, maar de nieuwe Cobra vertoont wel tekenen van leven. Zo hebben we nieuws en beeld van de AC Cobra GT Roadster die heel erg op zijn voorvader lijkt maar totaal nieuw is.
Supercharged
De nieuwe sprint in 3,4 tel vanuit stilstand naar 100 km/h en heeft een topsnelheid van 278 km/h, als je kiest voor de meest potente supercharged versie. Die heeft maar maar liefst 663 pk en een koppel van 780 Nm. Indrukwekkende prestaties van het vijf liter supercharged Ford Coyote blok dat AC Cars voor deze Cobra GT Roadster gebruikt. De sportwagen zal afhankelijk van de gekozen uitvoering leverbaar worden met een handmatige zesbak of een tientraps automaat.

Nieuwe body en chassis
De Cobra GT Roadster heeft een nieuwe koolstofvezel body op een nieuw aluminium spaceframe chassis dat in samenwerking met het Italiaanse Cecom is ontwikkeld. Een bedrijf dat design en research and development voor meerdere merken doet. De GT Roadster die 1400 kg zwaar is, lijkt qua ontwerp sterk op het origineel. Het kwam tot stand in samenwerking met de Italiaanse Icona Design Group.

Groter dan zijn voorvader
De Cobra GT Roadster zal significant groter worden dan voorgaande Cobra’s volgens de fabrikant. De GT Roadster heeft een wielbasis van 2,57 meter en dat is 28,4 cm meer dan het origineel. De lengte van de auto 422,5 cm en dat is elf centimeter meer dan voorheen. De 1,96 meter brede auto zal gebouwd worden in Good Old Engeland. Het bedrijf AC Cars claimt ook trots de oudste actieve Britse autofabrikant te zijn omdat ze al sinds 1901 bestaan.
De originele Cobra uit de sixties.
Cobra GT Roadster meer grand tourer
Zoals het een totaal nieuwe auto betaamt, legt deze Cobra GT Roadster de lat ook weer hoger bij AC Cars. De auto moet meer grand tourer rijeigenschappen bieden en zal minder een Spartaans rij-ijzer zijn dan zijn jaren zestig voorvader. Zo is er nu modern genot als airconditioning, infotainment en elektrische ramen aan boord. De hardtop is afneembaar en zoals je in dit exclusieve segment mag verwachten is veel maatwerk mogelijk.

Wat gaat hij kosten?
Wat de AC Cobra GT Roadster hier uiteindelijk gaat kosten is niet bekend, wel weten we de Engelse vanafprijs van de auto die in zijn definitieve vorm in april onthuld zal gaan worden: 285.000 Britse ponden. De nieuwe auto zal worden gemaakt naast de standaard Cobra die nauwelijks te onderscheiden is van het legendarische origineel.

Lees hier het gehele bericht