Alfa Romeo: ‘Hoe moet onze nieuwe elektrische model heten?’

Al jarenlang wordt er in de wandelgangen gefluisterd dat Alfa Romeo met een compacte cross-over komt die Brennero gaat heten. Die auto zou in 2024 op de markt moeten komen. Wat blijkt? De helft daarvan klopt niet. De nieuwe kleine broer van de Tonale komt wel in 2024 en om precies te zijn zelfs in de eerste helft van dat jaar. Maar Brennero? Dat gaat hem niet worden.
Alfa Romeo zegt intern naar zijn op stapel staande kleine nieuwkomer te refereren ”Kid” en “The Little One”. Dat geeft al aan dat de auto die de Italianen omschrijven als een Sport Urban Vehicle een relatief compact model wordt. Maar hoe het model moet gaan heten? Dat vraagt ook Alfa Romeo zich af. Het vraagt Alfisten overal te wereld om mee te denken over een naam voor het nieuwe model. En Brennero of Brenner dan? Dat wordt het pertinent niet, zo schrijft Alfa Romeo.
Reken op een compacte cross-over die je moet zien als een zustermodel van auto’s als de Jeep Avenger en Peugeot 2008. Alfa Romeo verwacht in ieder geval heel veel van die auto. Het merk omschrijft de nog naamloze kleine Alfa als ‘baanbrekend’. We weten al dat de compacte cross-over enkel met elektrische aandrijflijnen op de markt komt.
Hoe zou jij de kleine elektrische cross-over van Alfa Romeo noemen? 

Lees hier het gehele bericht