Alweer een nieuwe naam voor het voormalige SsangYong?

Het Zuid-Koreaanse SsangYong werd zo ongeveer voor het randje van de afgrond weggegrist door de landgenoten van KG Group. Vanwege deze reddingsactie kwam de naam SsangYong te vervallen en werd de naam KG Mobility in het leven geroepen. Al een aantal maanden spreken we daarom bijvoorbeeld over de KG Mobility Tivoli en KG Mobility Torres. Dat bekt alleen niet zo lekker, vinden ze kennelijk bij KG Mobility zelf ook.
Volgens AutoExpress heeft men daarom, na beraad met klanten en experts, besloten op de boel om te dopen tot simpelweg KGM. Het betekent hetzelfde, alleen KGM is net even wat korter dan KG Mobility en lijkt wat meer op de naam van een automerk. Denk bijvoorbeeld aan andere drieletterige merknamen die eigenlijk een afkorting zijn, zoals BMW en BYD.
Het bekende SsangYong-logo prijkt gewoon nog op de gefacelifte Tivoli.
Het logo hoeft er niet voor op de schop, want dat blijft gewoon hetzelfde als dat van SsangYong. Dat zagen we kortgeleden nog op de gefacelifte Tivoli. De KGM Tivoli dus, zo lijkt het. AutoWeek is nog in afwachting van een bevestiging van de importeur. Naar verluidt zou KGM overigens in thuisland Zuid-Korea gewoon onder de vlag van KG Mobility blijven opereren.

Lees hier het gehele bericht