Amerikaanse staat wil verkoopverbod elektrische auto

Een handjevol Republikeinse wetgevers in de Amerikaanse staat Wyoming komt met een wel heel opvallend wetsvoorstel. Vier senatoren hebben een wetsvoorstel ingediend waarin ze steun uitspreken voor ‘het geleidelijk afschaffen van de verkoop van nieuwe elektrische voertuigen in 2035′.
Het wetsvoorstel betekent zou – indien aangenomen – niet daadwerkelijk het eind van de verkoop van EV’s inluiden, zo redeneren Amerikaanse media. Het zou vooral een aanmoediging zijn voor onder meer bedrijven en consumenten om de verkoop van elektrische auto’s per 2035 te beperken. De Republikeinse senator Jim Anderson zegt tegen de Amerikaanse website Cowboy State Daily dat er vooral een signaal mee wordt afgegeven: “Als je onze auto’s met benzinemotoren niet leuk vindt, houden wij niet van je EV’s.”
In het wetsvoorstel nemen de senatoren het op voor de lokale gas- en olie-industrie. Er staat zelfs een bepaling in die zegt dat – als het wetsvoorstel wordt aangenomen – onder meer de gouverneur van de Amerikaanse staat Californië een kopie van de nieuwe wet toegezonden krijgt. Californië roept in 2035 de verkoop van niet emissievrije auto’s juist een halt toe.
Een opvallende politieke stunt? Het lijkt erop.

Lees hier het gehele bericht