Aston Martin viert F1-succes met speciale DBX

De Aston Martin DBX 707 is de meest potente versie van Aston’s SUV. Het is die 707 pk en 800 Nm sterke DBX 707 die door Aston Martin wordt omgetoverd tot feestvarken. Dit is de Aston Martin DBX 707 AMR23 Edition, een speciale uitvoering van de top-DBX waarmee Aston Martin de huidige prestaties van zijn voluit Aston Martin Aramco Cognizant Formula One Team-geheten F1-team viert.
De Aston Martin DBX 707 AMR23 Edition is vernoemd naar Aston’s F1-auto AMR23 en is door personaliseringsafdeling ‘Q by Aston Martin’ onder meer voorzien van de Podium Green geheten lakkleur en een reeks groengele details. De remklauwen van de AMR23 Edition zijn in de kleur Aston Martin Racing Green uitgevoerd én de speciale editie heeft rondom uit koolstofvezel vervaardigde extraatjes. Ook in het interieur komen groengele accenten en een reeks koolstofvezel accenten terug.
Aan de aandrijflijn wordt niet gesleuteld en dat betekent dat de DBX 707 AMR23 ‘gewoon’ de 707 pk sterke biturbo 4.0 V8 onder de kap heeft die afkomstig is van Mercedes-AMG. In 3,3 tellen dendert het gevaarte naar een snelheid van 100 km/h.

Lees hier het gehele bericht