Audi Activsphere: hoog én laag

Met de Sphere-studiemodellen geeft Audi zijn visie op een toekomst waarin het mogelijk is om geheel autonoom zonder handen aan het stuur rond te rijden. Niet verwonderlijk dus dat Audi bij de totstandkoming van zijn Sphere-showauto’s extra veel aandacht heeft besteed aan het interieur en de mogelijkheden die een autonome auto daarin biedt. Na de Grandsphere, Skysphere en balzaal Urbansphere is het tijd voor een vierde toekomstvisie: de Activsphere. Van die auto laat Audi nu een nieuwe afbeelding zien.
Van links naar rechts: de Skysphere, Grandsphere en Urbansphere.
Op basis van eerder beeldmateriaal konden we al bevestigen dat de Audi Activsphere een model wordt dat hoog op de poten staat, maar voor een SUV opvallend laag is. Hij heeft een sterk aflopende daklijn en lijkt daarmee in zekere zin een A5 Sportback- of A7 Sportback-achtige met een grotere bodemspeling en een handjevol optische SUV-elementen.
Reken op een volledig elektrische studiemodel met een multifunctioneel interieur waarin je ongetwijfeld je gadget-ei kwijt kunt in de vele displays en andere technische snufjes die Audi erin heeft verwerkt. Op donderdag 26 januari beleeft de Audi Activsphere zijn publieksdebuut.

Lees hier het gehele bericht