Audi Q6 e-tron laat zich alvast zien

Er zit nu nog een behoorlijk gaat tussen de Audi Q4 e-tron en de Audi Q8 e-tron, maar daar schuiven de Duitsers binnenkort een (hoe kan het ook anders) Q6 e-tron geheten nieuwkomer tussen. Broodnodige versterking, want concurrenten Mercedes-Benz en BMW zijn immers al in deze hoek van de markt vertegenwoordigd met respectievelijk de EQE SUV en de iX.
De Audi Q6 e-tron zal in elk geval niet alleen qua naam maar ook qua uiterlijk behoorlijk naadloos tussen zijn kleine en grote broer passen. De psychedelische stickerkunst op de hier afgebeelde exemplaren kan niet verhullen dat we te maken hebben met een SUV die in de basis volgens dezelfde filosofie is ontworpen als de Q4 e-tron, al heeft-ie wel een eigen gezicht dankzij de in twee delen opgeknipte koplampen.
Audi Q6 e-tron
De technische basis van de Audi Q6 e-tron is een geheel ander verhaal dan die van zijn twee elektrische hoge familieleden. Waar de Q4 e-tron op de MEB-basis staat en de Q8 e-tron nog op het niet puur voor EV’s bedoelde MLB Evo-platform, troont de Audi Q6 e-tron op de nieuwe PPE-basis. Een dedicated EV-platform dat Audi samen met Porsche heeft ontwikkeld en waarop ook de aanstaande elektrische Porsche Macan verschijnt. Audi houdt nog steeds de kaarten stevig tegen de borst als het gaat om de prestaties die daarmee mogelijk zijn. Reken in elk geval op indrukwekkende laadsnelheden (meer dan de 270 kW van de E-tron GT), 800V-architectuur en een ruim 600 pk sterke RS-versie.
We zien de Audi Q6 e-tron hier trouwens met ‘rechte’ kont, maar de Q6 e-tron komt ook als Sportback. We zetten de onthulling alvast met potlood in de agenda op begin september, tijdens IAA Mobility in München.

Lees hier het gehele bericht