Audi RS7 nog één keer onder handen genomen door Abt

Voor Nederlandse gegadigden voor een Audi RS7 hebben we extra goed nieuws: Abt kondigt aan 200 exemplaren te bouwen van zijn nieuwe Abt RS7 Legacy Edition. Het is dus weer mogelijk om – via Abt – een fonkelnieuwe RS7 te bestellen, wat sinds kort niet meer kon in Nederland. Drie maanden geleden schreven we dat Audi zijn A7 en RS7 uit de Nederlandse bestellijsten haalde, waardoor alleen een schaars exemplaar uit voorraad nog een mogelijkheid kon bieden. Nu voegt Abt daar nog 200 mogelijkheden aan toe.
Zoveel exemplaren gaat de tuner namelijk bouwen van de vandaag onthulde Abt RS7 Legacy Edition. Het is een volgens hetzelfde recept als de RS6 Legacy Edition aangepakte Audi RS7 Performance, dus eentje van na de laatste update. Door Abts behandeling stijgen de vermogenswaarden van de dubbelgeblazen V8 daarin naar 760 pk en 920 Nm koppel, waardoor de auto in 3,1 seconden naar de 100 km/h kan speren. Een ‘reguliere’ RS7 Performance heeft voor dat kunstje 3,6 seconden nodig, want die beschikt slechts over een schamele 630 pk.
Abt RS7: weinig subtiel
En: die is in Nederland dus helemaal niet meer te bestellen, wat voor de Abt-uitvoering niet geldt. Hij is echter alleen interessant voor hen die gecharmeerd zijn van koolstofvezel flapjes en randjes, want daarvan heeft de RS7 Legacy Edition er een heleboel. Vóór- en achter elk wiel, op de motorkap, aan de zijspiegels en op zijn bips: de ‘RS7-LE’ is rondom gelardeerd met het lichtgewicht materiaal. Ook vanbinnen, overigens. Abt bekleedt dashboard, stoelen en stuurwiel opnieuw met leder, alcantara en dus extra veel koolstofvezel.
Tot wat voor prijzen de exclusieve aankleding leidt, is nog niet bekend, maar wie een exemplaar wil bemachtigen kan er maar beter snel naar informeren. Op is op – en de kans op een volgende RS7 volgens een vergelijkbaar recept is gering.
In elk hoekje van de Abt RS7 zit een stukje carbon verstopt. 

Lees hier het gehele bericht