Autodelen wint aan populariteit

Greenwheels zag het aantal autodelers in 2021 met 20 procent toenemen ten opzichte van het jaar ervoor. Hoewel het bedrijf z’n cijfers voor 2022 nog niet heeft gepresenteerd, heeft MyWheels dat wel. MyWheels heeft het gebruik van zijn deelauto’s afgelopen jaar ruim zien verdubbelen.
Volgens MyWheels bestaat telt het Nederlandse klantenbestand inmiddels 350.000 personen, bijna zestig procent meer dan in 2021. Met name mensen in de leeftijdscategorie 25-40 jaar zouden vaker van de deelauto’s van MyWheels gebruikmaken. Hoewel een deel van die stijging te maken heeft met het feit dat MyWheels is gefuseerd met Amber, hebben ook stakingen bij de NS voor een toename in het aantal gebruikers gezorgd. Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht blijven voor MyWheels de belangrijkste steden, al is er ook in steden als Haarlem en Leiden groei waar te nemen, zo zegt MyWheels. MyWheels zegt te verwachten dat de groei van het aantal gebruikers zich dit jaar voortzet.
Overigens gaf onlangs bijna 80 procent van de bezoekers van AutoWeek.nl aan niet zonder eigen auto te kunnen. De autoliefhebber lijkt in ieder geval nog niet klaar zich volledig op de deelauto te storten en de eigen auto van de hand te doen.

Lees hier het gehele bericht