Bentley Speed Edition 12’s komen met extra W12

Wie Bentley zegt, zegt W12. Hoewel het merk ook V8’s en in zijn hybride modellen zelfs V6’en hangt, spreken de twaalfcilinders in W-configuratie het meest tot de verbeelding. Begin 2024 is het over en uit voor die W12. Met speciale uitvoeringen van een drietal modellen brengt Bentley een hommage aan zijn machtige machine.
Bentley.
Bentley introduceert Speed Edition 12-geheten uitvoeringen voor de Bentayga, Flying Spur en Continental GT. Deze feestelijke versies zijn gebaseerd op de Speed-modellen en worden aangekleed met – hoe kan het ook anders – Edition 12-badges. Bentley borduurt ‘Edition 12′ in de bekleding van het meubilair en speciale stiksels sieren het interieur. Op een fraai stukje zwart hout in het dashboard schrijven de Engelsen de ontstekingsvolgorde van de twaalf cilinders uit. Van elke Speed Edition 12 bouwen de Britten slechts 120 exemplaren. Vanbuiten herken je ze onder meer aan de zilverkleurige remklauwen, 22-inch wielen en aan de nieuwe maar optionele kleur Opalite.
Bentley’s W12’je op de echte W12.
Elke Speed Edition 12 komt met een extra W12, al gaat het om een exemplaar dat op schaal 1:7 is uitgevoerd. Leuk voor op de plank of op het bureau. De kleine W12’jes zijn uit hetzelfde aluminium vervaardigd als de échte twaalfcilinders.

Lees hier het gehele bericht