Binnen enkele minuten je auto opladen: kan dat straks?

Opladen, de beschikbaarheid van grondstoffen en accudegradatie: die drie zaken noemt het Britse Nyobolt als dé pijnpunten aangaande de elektrisch rijden-transitie die volgens het bedrijf in de nabije toekomst verleden tijd zijn. Het bedrijf ontwikkelde – en patenteerde – een technologie waarmee het mogelijk is om accu’s te bouwen die snel kunnen laden en daarbij niet snel ‘slijten’. Accu’s die bovendien zijn opgebouwd uit goed beschikbare grondstoffen. Nyobolt onthult zijn nieuwe technologie volgende maand, geïmplementeerd in een conceptauto ontworpen door designhuis Callum.
Mocht Nyobolt de grote beloften van zijn technologie waar kunnen maken, dan kan de auto-industrie al snel rekenen op de verbeteringen. Volgens de Britten is de door hen ontwikkelde technologie op korte termijn en grote schaal toe te passen, ook door fabrikanten die nu nog met andere technologieën werken. Hoe hun vinding precies in elkaar steekt, laten ze vooralsnog in het midden, maar daarover leren we volgende maand ongetwijfeld meer. Nyobolt geeft in ieder geval weer dat het opladen van elektrische auto’s met behulp van de technologie voortaan even gemakkelijk is als het voltanken van een auto met verbrandingsmotor. Voor zijn accu’s gebruikt het ‘nieuwe materialen’, maar ook die worden nog niet gespecificeerd. Zodra er meer bekend is, lees je het hier.
Nyobolt is overigens niet het enige bedrijf dat stelt dat het binnen enkele minuten kunnen opladen van een elektrische auto binnenkort realiteit is. 

Lees hier het gehele bericht