BMW Concept Touring Coupé is eigenlijk Z4 shooting brake

Op een evenement zoals dat op Villa d’Este staat alles in het teken van historie en het is ook daarom dat deze Concept Touring Coupé daar werd getoond. BMW wijst nog maar eens op z’n verleden met tweezits coupés, zoals de 2002 tii Touring in de jaren zeventig en de BMW Z3 Coupé in de jaren negentig van de vorige eeuw.
Zescilinder uit Z4 M40i
Hoewel de naam Z4 vermeden wordt in de naam van deze one-off, is hij duidelijk gebaseerd op de Z4 M40i. Hij heeft dus in de lange neus dezelfde zescilinder lijnmotor met 335 pk, gekoppeld aan een achttraps automatische transmissie. De Touring Coupé heeft dus een vast dak dat mooi lang doorloopt tot de smalle achterruit. Een scherp gesneden spoiler en de grote 21-inch achterwielen geven de auto een mooie dikke kont, zoals dat hoort bij een shooting brake.
BMW Concept Touring Coupé
Voor het interieur mocht de Italiaanse leder-kunstenaar Poltrona Frau z’n gang gaan om het bestaande Z4-interieur een flinke upgrade te geven. Voor de bovenkant van het dashboard werd een donkerbruin leer gebruikt, voor de stoelen en andere interieurdelen een wat lichter bruin. De bagageruimte – toch de blikvanger van de auto – kreeg drie leren banden op de vloer. Ook een op maat gemaakt tassenset ontbreekt natuurlijk niet.
BMW Concept Touring Coupé
Het blijft volgens BMW bij dit ene exemplaar en er zijn geen plannen om de auto in productie te nemen. En dat is best een beetje jammer – maar net als 25 jaar geleden met de Z3 Coupé zullen er net zo veel mensen zijn die hem lelijk vinden.

Lees hier het gehele bericht