BMW Group: ruim helft verkochte auto’s nog voor 2030 elektrisch

BMW Group verwacht dat 15 procent van de auto’s die BMW, Mini en Rolls-Royce verkopen een volledig elektrische aandrijflijn hebben. Dat EV-aandeel in de totaalverkoop moet de komende jaren behoorlijk toenemen. Zo verwacht het concern dat in 2024 minstens 20 procent van alle auto’s die het verkoopt een volledig elektrische aandrijflijn heeft. In 2025 moet dat aandeel al 25 procent bedragen en een jaar later zo’n 33 procent. Het verwacht zelfs dat ruim voor 2030 meer dan de helft van de auto’s die het verkoopt een EV is.
BMW
Op elektrisch vlak zijn de merken van BMW Group dan ook heel wat van plan. BMW komt onder meer met een elektrische versie van de volgende generatie X2 (de iX2) en ook heeft het een elektrisch equivalent van de 5-serie in het vat zitten. Die i5 komt net als de nieuwe 5-serie nog dit jaar. in 2024 komt daar een ook een i5 Touring bij.
Neue Klasse
In de tweede helft van 2025 slingert BMW de in zijn nieuwe fabriek in Hongarije de productie aan van het eerste in de basis als EV ontwikkeld model van de Neue Klasse. In 2026 komen er ook Neue Klasse-modellen uit München, vanaf 2027 verlaten ze ook de fabriekspoort in Mexico. De Neue Klasse krijgt onder meer een alternatief voor de 3-serie en een SUV. Tussen 2025 en 2027 zegt BMW maar liefst zes Neue Klasse-modellen op de markt te brengen.  Vanaf de tweede helft van dit decennium verwacht. Ook verwacht BMW vanaf de tweede helft van dit decennium auto’s met een brandstofcel te verkopen. Die staan waarschijnlijk ook op het platform van de Neue Klasse-EV’s.
Mini
Mini heeft ook een reeks nieuwe elektrische auto’s in het vat zitten. Zo komt er van de Cooper – de opvolger van de drie- en vijfdeurs hatchbacks – een elektrische driedeursversie en krijgt ook de nieuwe Mini Countryman een volledig elektrische versie. Voor 2025 staat de komst van de Aceman op de rol, een elektrische cross-over die onder de Countryman komt te staan.

Lees hier het gehele bericht