BMW: ‘Onze nieuwe elektrische auto’s worden de benchmark’

Tijdens de Consumer Electronics Show in Las Vegas toverde BMW de i Vision Dee uit de hoge hoed. De BMW i Vision Dee was een kleurrlijk uithangbord van wat BMW in zijn elektro-toekomst allemaal gaat uitspoken. Daarbij gold het studiemodel natuurlijk ook als hint naar de komst van een elektrisch equivalent van de 3-serie dat in 2025 op de markt komt. Die elektrische sedan vormt samen met een elektrische SUV het eerste tweetal van een reeks volledig nieuwe elektrische auto’s van BMW’s Neue Klasse. Natuurlijk kan BMW-CEO Oliver Zipse daar niet anders dan positief over zijn, maar de topman verwacht er wel heel veel van.
Ten overstaan van Automotive News zegt Zipse onder meer dat het elektrische equivalent van de 3-serie samen met de andere auto’s op de Neue Klasse-architectuur “[…] de benchmark worden als het op actieradius, laadsnelheid en prijs aankomt.” Een behoorlijke claim.
Of BMW het gaat lukken om in EV-land een nieuwe standaard neer te zetten? Daar zullen we pas in 2025 achter komen als de eerste Neue Klasse-modellen op de markt komen. We weten onder meer dat BMW’s nieuwe elektrische modellen accucellen met een grotere energiedichtheid krijgen en tot 30 procent sneller kunnen laten en tot 30 procent meer bereik bieden dan de actuele elektrische modellen van het merk.

Lees hier het gehele bericht