Cupra Formentor VZ Tribe Edition is extra aangekleed

Cupra verwijst naar Cupra-rijders als zijn tribe. Een stam dus. Om het groeiende klantenbestand te vieren, komt Cupra nu met de Formentor VZ Tribe Edition, een nieuwe, speciale uitvoering die is gebaseerd op de Performance-uitvoering, maar die net wat extraatjes biedt.
Allereerst de aandrijflijn. Net als elke andere Cupra Formentor waarvan de modelnaam wordt gevolgd  door de letters ‘VZ’ heeft de Formentor VZ Tribe Edition de sterkste van de twee in de Formentor beschikbare plug-in hybride aandrijflijnen onder de kap: de 1.4 TSI e-Hybrid die het tot 245 pk schopt. Daarmee schiet je in 7 tellen naar een snelheid van 100 km/h en moet je tot 54 kilometer elektrisch kunnen rijden.
De Formentor VZ is er als Performance én als de daarop gebaseerde Copper Edition en Black Edition. Ook deze nieuwe Cupra VZ Tribe Edition is gebaseerd op de €55.490 kostende Performance, maar biedt uiteraard extra verwennerij. Zo staat hij op speciale  Sport Black lichtmetalen 19-inch wielen en zijn diverse andere uiterlijkheden in het dezelfde Sport Black geheten kleur uitgevoerd, waaronder de grille, de zijspiegelkappen, de wielkastranden en zelfs de remklauwen. In het interieur vouwt Cupra halfleren zwarte bekleding en ook in donker aluminium uitgevoerde sportpedalen en een verwarmbaar ‘supersportstuurwiel’ behoren tot de standaarduitrusting. De Formentor VZ Tribe Edition is leverbaar in de kleuren Midnight Black en de specifiek op deze uitvoering leverbare kleur Cliff Grey.

Lees hier het gehele bericht