Deze gevaarlijke wegen en knelpunten worden niet aangepakt! Reden? Stikstof

Het werk aan veertien wegen in Nederland gaat voorlopig niet door, zo meldt de Telegraaf. Het gaat onder meer om de aanpak van een gevaarlijke N-weg en een van de filetoppers van vorig jaar. De reden dat de projecten niet doorgaan? De stikstofproblematiek.
“Het is teleurstellend”, zegt minister Harbers van Infrastructuur. Hij steekt de 4 miljard euro die bedoeld was voor de nieuwe wegprojecten daarom maar in het onderhoud van andere infrastructuur.
Stikstof en een tekort aan geld en arbeidskrachten
Volgens de VVD’er gaat het gewoon niet lukken om de geplande wegenbouw uit te voeren. Er is niet alleen te weinig stikstofruimte, maar ook een tekort aan arbeidskrachten. Door de stijgende prijzen in de bouw komt Harbers ook nog eens geld tekort om alle plannen uit te voeren.
Geld gaat nu naar groot onderhoud infrastructuur
“Dit voelt heel dubbel”, vindt Harbers. “Aan de ene kant vinden we deze projecten nodig en willen we wegen aanleggen, maar aan de andere kant zien we ook dat het op de korte termijn niet kan.”
Je kunt berekenen hoeveel CO2 jij (ongeveer) met je camper- of autovakantie uitstoot

De minister probeert een positieve draai aan het uitstel van de wegwerkzaamheden te geven: “We kunnen het geld nu uitgeven aan broodnodig onderhoud en het niet op de plank laten liggen.”
Deze wegenprojecten worden niet opgepakt
Harkers maakte in maart al bekend dat hij de nieuwbouw van infrastructuur flink moet terugschroeven. Nu is er duidelijkheid over welke projecten de dupe worden van het gebrek aan geld en stikstofruimte.
Het gaat onder om de N35 tussen Wijthmen en Nijverdal. Daar zijn veel zorgen over de veiligheid, omdat er geen duidelijke belijning is en er bomen dicht langs de weg staan.
Met deze nieuwe navigatie-instelling kan je jaarlijks veel benzine besparen

Ook de aanpak van de A4 Haaglanden richting de N14 gaat niet door. Het traject was een van de filetoppers van 2022 en zal alleen maar drukker worden, denkt Rijkswaterstaat.
De situatie op onderstaande wegen worden voorlopig niet verbeterd:

N35 Wijthmen – Nijverdal
A9 Rottepolderplein
A58 Breda – Tilburg
A27 Zeewolde – Eemnes
A15 Papendrecht – Gorinchem
A2 Deil – ’s-Hertogenbosch – Vught
Rijksbijdrage Noordelijke Randweg Utrecht (NRU)
Innovaties A58 Annabosch – Galder
Innovaties A58
A67 Leenderheide – Geldrop
A1/A35 Knooppunt Azelo – Buren
A1/A30 Barneveld
A4 Haaglanden – N14
A1/A28 Knooppunt Hoevelaken

Lees hier het gehele bericht