Dit lees je in AutoWeek 3

Op de cover van AutoWeek 3 schittert een gloednieuwe Peugeot; de nieuwe 3008 zoals onze illustrator ‘m die zich voorstelt. We hebben een uitgebreid verhaal over wat er voor de nieuwe 3008 (als de SUV nog zo heet) staat te wachten.
Nieuwkomer Nio lijkt met de ET7 gevestigde namen van repliek te kunnen dienen, ze zetten hoog in. In een directe confrontatie met de Mercedes-AMG EQE moet blijken of de Chinezen niet te hoog inzetten.

We hebben Tesla door de jaren heen leren kennen als een innovatief, eigenzinnig en eigenwijs merk. En als het merk van de superlatieven, want zelfs het basismodel van de Model 3 is al heel rap. Maar met de Model X Plaid gaan álle registers open. Met zijn drie motoren die samen 1.020 pk leveren, knalt hij je binnen drie seconden vanuit stilstand naar 100 km/h.
De nieuwe Toyota Aygo X groeide flink ten opzichte van zijn voorganger en deelt veel techniek met de iets grotere Yaris. Was de ontwikkeling van de Aygo X dan wel de moeite waard? We zoeken het uit naast een Yaris met dezelfde motor, de bescheiden 1.0 met 72 pk.

Op de occasionpagina’s tref je onder meer een Klokje Rond-keuring van een auto die het leven begon als ‘bijtellingknaller’, maar voor een langer leven dan de leaseperiode gemaakt bleek. Een Renault Mégane Estate dCi 110 die inmiddels al bijna een half miljoen kilometers achter de rug heeft. Ronald Schraa kocht de auto in 2017, met drie jaar ervaring en twee derde van de nieuwprijs eraf. Inmiddels lijkt het einde wel in zicht, of komt keurmeester Tim met een ander oordeel?

Dat en meer lees je in AutoWeek 3, die vanaf woensdag in de winkels ligt. Ga je liever niet de deur uit? Bestel vanuit de luie stoel het nieuwste nummer. Dan valt dat binnen twee werkdagen op de deurmat.

Lees hier het gehele bericht