Donkervoort bouwt meer F22’s

De Donkervoort F22 is een nieuwe interpretatie van het recept dat Donkervoort al zo veel jaren met succes gebruikt. De hyper-exclusieve en modern ogende extremist kost minimaal 240.000 euro, maar dat weerhield 75 mensen er niet van om direct een exemplaar te bestellen. Daarom konden we al in december, twee weken na de onthulling, melden dat de hele oplage van 75 stuks was uitverkocht.
Om meer klanten te kunnen bedienen, bouwt Donkervoort 25 extra exemplaren. De eerste daarvan zijn al uitverkocht voordat het persbericht werd uitgestuurd, dus wie weet is de gehele extra oplage al weg als jij dit leest. Daarmee zijn ze in Lelystad ook langer bezig. Aanvankelijk zou de productie van de hele serie tot eind 2024 in beslag nemen, nu worden de laatste exemplaren pas halverwege 2025 afgeleverd. Maar ja, die exemplaren zouden er anders helemaal niet zijn geweest.
Volgens Donkervoort komt de vraag vaak, maar zeker niet altijd, uit West-Europa. F22’s zouden ook zijn besteld vanuit Noord-Amerika, de Verenigde Arabische Emiraten en Israël. Donkervoort hoeft zijn activiteiten overigens niet radicaal om te gooien vanwege het aanstaande, zij het niet meer zo heel zekere verbod op verbrandingsmotoren vanaf 2035 in de EU. Daarvoor geldt namelijk een uitzondering voor kleine fabrikanten, en in die categorie valt Donkervoort ook met 100 F22’s.

Lees hier het gehele bericht