Donkervoort F22 Bare Naked bespaart nog meer gewicht door ongewone ingreep

Donkervoort liet in maart van dit jaar de F22 zien. Een auto met een bizarre pk- gewichtsverhouding, al kan het nog beter. Dit is de F22 Bare Naked!
Het merk liet in eerste instantie weten 50 exemplaren van de F22 in Lelystad te bouwen. Echter, al snel werd bekend dat ze er nog eens 50 extra bouwen.
De gewone Donkervoort F22
De gewone Donkervoort F22 is met een 500 pk en 640 Nm sterke vijfcilinder van Audi en een gewicht van slechts 750 kilo niet bepaald een trage stuurmansauto. Zijn topsnelheid ligt op 290 kilometer per uur en van 0 naar 100 kilometer per uur sprint de bolide in 2,5 seconden, mits je snel genoeg schakelt met de handgeschakelde vijfbak. De F22 heeft geen zes of zeven versnellingen omdat dit de auto zo’n 12 kilo zwaarder zou maken.
De F22 Bare Naked
Terug naar de F22 Bare Naked. Hoewel ‘naakt’ bij een normale auto niet echt klinkt als een goed optiepakket, is een zo kaal mogelijke auto juist wat je wil als je een Donkervoort koopt.
(Afbeelding: Donkervoort)
De Bare Naked Donkervoort F22 weegt namelijk 20 kilogram minder. En dat komt niet door geschrapte opties – die zitten er sowieso niet echt op. Deze lichtere variant heeft geen lak. Dit bespaart 10 kilogram! Met nog een setje koolstofvezel wielen bespaar je in totaal 20 kilogram.
(Afbeelding: Donkervoort)
Het mindere gewicht heeft geen invloed op de nul-naar-honderd-tijd en topsnelheid. Echter, met minder gewicht is deze versie nog beter op het circuit.
(Afbeelding: Donkervoort)
De Nederlandse autobouwer heeft al bestellingen voor de F22 Bare Naked staan. De eerste klant woont in de Verenigde Arabische Emiraten. De F22 is te bestellen vanaf 245 mille exclusief belastingen.
Donkervoort D8 GTO-JD70 – Review – Video

Lees hier het gehele bericht