Eerste Aston Martin DB12 levert 1,5 miljoen euro op

Eigenlijk is het best een sympathiek idee, zo’n veiling van een eerste exemplaar. Althans, als het het eerste exemplaar van een nieuwe Aston Martin betreft. De nieuwe Aston Martin DB12 trok tijdens het AmfAR Gala Cannes, onderdeel van het Cannes International Film Festival, veel aandacht. Voor het goede doel in kwestie – amfAR dus, de Foundation for Aids Research – leverde de auto €1.500.000 op.
De DB12 in kwestie is het allereerste exemplaar ter wereld dat daadwerkelijk aan een klant wordt afgeleverd. De auto is uitgevoerd in het prachtige Iridescent Emerald-groen dat ook op de fabrieksfoto’s te zien is. Uiteraard is het een Launch Edition, maar met wat unieke kenmerken. Zo zetten Formule 1-coureurs Lance Stroll en Fernando Alonso hun handtekening op de motor-afdekplaat. Hoewel de reguliere prijzen van de Aston Martin DB12 nog niet bekend zijn, rekenen we gezien de prijzen van de DB11 op prijzen van rond de 3 ton. Een hoop geld, maar heel wat minder dan dit eerste exemplaar.
Foto’s boven: het Italiaanse model Bianca Balti en de Duitse atlete Alica Schmidt waren op uitnodiging van Aston Martin te gast in Cannes

Lees hier het gehele bericht