Eerste prijzen vernieuwde Volkswagen ID3 bekend

De Volkswagen ID3 kreeg eerder dit jaar een facelift, al was er meer sprake van een reeks verbeteringen dan grote uiterlijke wijzigingen. Onder meer het interieur moet dankzij andere materialen en wat kleine uiterlijke veranderingen een hoogwaardiger indruk maken en het centrale touchscreen groeide met 2 inch naar 12 inch. Ook is het infotainmentsysteem vernieuwd en is er een betere standaard routeplanner. Een iets gewijzigde voorbumper, een hogere klep op de neus zonder een zwarte balk vlak voor de voorruit en wat uitgebreidere verlichting op de achterklep zijn de belangrijkste uiterlijke veranderingen. Het belangrijkste nieuws: de Volkswagen ID3 behoudt weliswaar de bekende accu’s en aandrijflijnen, maar komt als Pro S met 77 kWh accu 559 km ver (WLTP). Dat is verder dan voorheen.
Leuk en aardig allemaal, maar het komt natuurlijk niet gratis aanwaaien. De altijd 204 pk en 310 Nm sterke Volkswagen ID3 is er voortaan vanaf €44.990. Dat is de prijs die Volkswagen hangt aan de op de zakelijke markt gerichte ID3 Pro Business. Later verschijnt onder meer de goedkopere simpelweg ID3 Pro geheten uitvoering nog, dus de vanafprijs zal nog wat zakken. Net als voorheen heeft de ID3 Pro het 58 kWh grote accupakket en dat is nu goed voor 429 km actieradius (WLTP). Wil je meer bereik? Dan ben je aangewezen op de Volkswagen ID3 Pro S met het 77 kWh accupakket, die kost tenminste €47.990. Bovenaan de voedselketen staat vooralsnog de Volkswagen ID3 Pro S Business, die €49.990 kost. De Business-uitvoering brengt zaken als het navigatiesysteem Discover Pro, led-matrixkoplampen, adaptieve cruise control, achteruitrijcamera, 18 inch lichtmetalen wielen en keyless entry met zich mee.
Volkswagen ID3 prijzen

Volkswagen ID3 Pro Business
58 kWh
429 km
€44.990

Volkswagen ID3 Pro S
77 kWh
559 km
€47.990

Volkswagen ID3 Pro S Business
77 kWh
559 km
€49.990

Bestellen van de vernieuwde Volkswagen ID3 kan per direct. Wie niet wil wachten op levering van de ID3 en direct (al dan niet met SEPP-subsidie) ID3 wil rijden, kan ook bij Volkswagen terecht. De Nederlandse importeur geeft aan de uitgaande ID3 nog op voorraad te hebben en biedt die aan als Pro Advantage en Pro Edition Advantage, beiden met het oude 58 kWh grote accupakket, dat 426 km actieradius (WLTP) mogelijk maakt. De Volkswagen ID3 Pro Advantage is leverbaar vanaf €38.990 en heeft onder meer zaken als adaptive cruise control, navigatie, smartphone-integratie met app-connect, parkeersensoren aan boord.

Lees hier het gehele bericht