Eindelijk: eerste Tesla Cybertruck geproduceerd

In november 2019 liet Tesla de Cybertruck voor het eerst zien. De Cybertruck trok tijdens zijn onthulling de nodige aandacht. Niet alleen met zijn hoekige vormgeving, maar ook met de ietwat knullige presentatie waarbij een onbreekbare zijruit dat toch niet bleek te zijn. De Cybertruck zou aanvankelijk ergens in 2021 op de markt komen, maar Tesla heeft de marktintroductie van zijn elektrische pick-up meermaals uitgesteld. Op Twitter deelt Tesla-topman nu trots een foto wat een flinke groep fabrieksmedewerkers – pluspunten voor ligmeneer linksvoor – van zijn fabriek in Texas met ergens ertussen de allereerste échte Tesla Cybertruck.
Wat technische specificaties betreft is de Cybertruck toch nog een mysterie. De Tesla Cybertruck werd in eerste instantie in drie smaken voorgesteld. Er zou een achterwielaangedreven basisversie met een bereik van 400 kilometer komen die in thuisland de Verenigde Staten zo’n 40 mille zou moeten kosten. Daarboven voorzag Tesla een vierwielaangedreven variant met een bereik van 480 kilometer. De topversie zou drie elektromotoren en een bereik van meer dan 800 kilometer krijgen. Eind vorig jaar meldde Tesla nog dat de Cybertruck met tot 1.000 kW zou moeten kunnen snelladen.
Toen de Tesla Cybertruck werd onthuld, had de auto – als hij direct in 2019 was gekomen – weinig tot geen concurrenten. De Rivian R1T wordt immers pas sinds 2021 gebouwd, de Ford F-150 Lightning pas sinds begin 2022. Inmiddels komen er steeds meer elektrische pick-ups bij. Onder meer Ram en Chevrolet hebben van achtereenvolgens de 1500 en Silverado immers ook al elektrische equivalenten gepresenteerd. De Tesla Cybertruck komt overigens ook naar Nederland.

Lees hier het gehele bericht