Elektrische Fiat 600e inclusief CEO in bak verf gedoopt

Als lid van de Stellantis-familie komt ook Fiat met een compacte cross-over die zijn techniek deelt de Peugeot 2008, Opel Mokka, DS 3 en Jeep Avenger. Die auto gaat Fiat 600 heten en komt in ieder geval als volledig elektrische Fiat 600e op de markt. Eerder stuurde Fiat die elektrische 600e al in het hart van het Vaticaan de straat op en nu laten de Italianen de Fiat 600e voor een tweede keer in het openbaar zien.
Lekker dopen.
Het is vandaag de langste dag van het jaar en volgens Fiat betekent dat dat je “[…] de Italiaanse kleuren van de zomer het langst kunt bewonderen.” Om dat te vieren takelt Fiat de 600e gevuld met niemand minder dan CEO Olivier Francois omhoog om ‘m vervolgens in een immense emmer oranje verf te dopen. Het levert een even eigenaardig als interessant schouwspel én een paar duidelijke nieuwe platen van de 600e op.
De Fiat 600e deelt zoals gezegd zijn techniek met legio andere Stellantis-modellen. Dat betekent dat je onder de elektrische versie het E-GMP-platform vindt. Reken op een 156 pk sterke elektrische aandrijflijn en een 54 kWh accupakket dat de auto een actieradius van minstens 400 kilometer oplevert.

Lees hier het gehele bericht